Schotland wandelvakanties met bagagevervoer

Wandelvakanties in Schotland op eigen gelegenheid met bagagevervoer

We bieden sinds 2015 wandelvakanties met bagagevervoer aan en hoeven gelukkig niet zelf het wiel uit te vinden, want er zijn organisaties die daar in gespecialiseerd zijn.

Soms bieden ze meerdere keuzes wat accommodatie betreft aan, maar wij hebben gekozen voor de standard option omdat we dan zeker weten dat u een kamer met eigen badkamer in B&B, Guest House of hotel krijgt. (waar u komt is afhankelijk van de beschikbaarheid).

Omdat het informatiepakket bij deze wandelreizen natuurlijk in het Engels is, hebben we er voor gekozen om ook de Engelstalige beschrijving van alle wandelingen te gebruiken.

De moeilijkheidsgraad

Het is altijd een beetje gevaarlijk om de moeilijkheidsgraad aan te geven, omdat voor het aantal schoentjes vrnl. gekeken wordt naar hoogteverschillen, of er een pad is en of de route met bordjes bewegwijzerd is. Er wordt meestal niet gekeken of je beschut loopt of echt blootgesteld bent aan de elementen of hoe de wandeling is als het slecht weer is. Het is daarom niet een waterdicht systeem en moet dan ook slechts beschouwd worden als een leidraad. Wij geven de schoentjes aan, die Walkhighlands gebruikt en nogmaals het is maar een aanduiding.  Is de wandeling overwegend 2 schoentjes maar er zit ook een stuk van 3 schoentjes in, dan geven we hem 3 schoentjes.

De 15 langeafstandspaden in Schotland

 1. The Fife Coastal Path Uw hond mag ook mee
 2. The Kintyre Way Uw hond mag ook mee
 3. The Rob Roy Way Uw hond mag ook mee
 4. The Great Glen Way
 5. The Borders Abbeys Way Uw hond mag ook mee
 6. The John Muir Way
 7. The Speyside Way Uw hond mag ook mee
 8. The St. Cuthbert’s Way naar Lindisfarne
 9. The Cateran Trail
 10. The West Highland Way
 11. The East Highland Way
 12. The Arran Coastal Way Uw hond mag ook mee
 13. The Skye Trail ( is niet een officieel langeafstandspad)
 14. Loch Ness 360° ( is niet een officieel langeafstandspad)
 15. The Moray Way

Tips om ontspannen op vakantie te kunnen gaan

 • Controleer of uw paspoort of ID geldig is tot na uw reis. Vanaf 1 okt. 2021 kunt u alleen met een geldig paspoort het land in
 • Sluit altijd een reis en/of annuleringsverzekering af, het gunstigst is een verzekering die ook Corona dekt
 • Wilt u uw huisdier meenemen tijdens een wandelvakantie, kijk dan bij de voorwaarden waaraan u moet voldoen
 • Bij de wandelvakanties waar het in principe mogelijk is om uw hond mee te nemen moeten we natuurlijk wel altijd navragen of het op de door u gekozen datum ook kan.