Themareis: Harry Potter in noord Engeland en Schotland

Themareis: Harry Potter in noord Engeland en Schotland

Het viel ons op dat er  nog steeds heel veel belangstelling is bij gezinnen met kinderen, die alle Harry Potter boeken en films verslonden hebben en die de plekken waar gefilmd is willen bezoeken. We hebben vervolgens een Harry Potter reis met een TravellingWELL.nl Reisgids samengesteld en er zijn al behoorlijk veel groepjes/gezinnen op zoek geweest naar de Harry Potter plekken.

U vaart over van IJmuiden naar Newcastle en gaat ook terug via Newcastle naar IJmuiden (P&O kan als agent op dit moment niet geboekt worden). U kunt allerlei Harry Potter plekken in de schitterende Highlands of Schotland bezoeken maar ook de plekken in Noord Engeland op uw gemakje bekijken. De reis die we hier publiceren heeft 8 nachten ( 2 op de boot en 6 op accommodatie adressen) , dus erg geschikt bij een weekje vakantie in het voorjaar of najaar, maar het aantal nachten kan zoals bij al onze reizen aangepast worden aan uw wensen.

Voor de overnachtingen hebben we diverse mogelijkheden van SYHA hostels in privé kamers (vergelijkbaar met onze Stay Okay hostels), een wat groter guest house in Carlisle voor de terugreis of een hotel in Durham , zodat u en naar de Kathedraal en naar Alnwick Castle kunt,  tot een gezellige Inn net buiten Edinburgh en een heerlijke B&B in Fort William, Banavie of Onich. 

Klik op de kaart om te zien waar u allemaal komt.

Een aantal Harry Potter plekken, die u kunt bezoeken

Alnwick Castle  waar 2 films van Harry Potter zijn opgenomen: 2002 – Harry Potter and the Chamber of Secrets (Harry Potter en de Geheime Kamer en in 2001 – Harry Potter and the Philosopher’s Stone (Harry Potter en de Steen der Wijzen). Er zijn regelmatig speciale Harry Potter activiteiten zoals Broomstick Flying Lessons!

Edinburgh: we hebben een wandeling samengesteld die u op eigen gelegenheid kunt maken en waarbij u op allerlei Harry Potter plekken komt en het is natuurlijk zelf al een heerlijke stad om te bezoeken.

In de Highlands of Scotland:  Het Glenfinnan Viaduct, waar de Hogwart Express overheen reed. U kunt ook zelf met de stoomtrein The Jacobite deze rit van Fort William naar Mallaig en terug maken. Loch Shiel aan de overkant werd gebruikt als Hogwarts Lake en Harry en Hermione stonden hier op de uitkijk vanaf de toren.

Loch Morar deed ook dienst als  Hogwarts Lake en men zegt dat hier het 2e monster van Schotland woont (monster Morag!).

De Steall Falls waar Goblet of Fire (Harry Potter en de Vuurbeker) opgenomen werd. Voor durfals is er zelfs een lange touwbrug hoog boven een kloof!

Het rustige Loch Arkaig (niet ver van Loch Ness), waar de Half Blood Prince (H.P en de Halfbloed Prins) gefilmd is. 

Clachaig Inn bij Glencoe, een hele gezellige Inn, waar The Prisoner of Azkaban (HP en de Gevangene van Azbaken) is opgenomen. De decorstukken zijn er niet meer, maar misschien herkennen jullie toch nog de plek en het is er in ieder geval heel mooi en ideaal voor een gezellig drankje of hapje.

Het woeste Rannoch Moor, waar de Hogwart Express door rijdt en u kunt er zelf ook met de trein doorrijden, want de weg houdt op bij het station.

Op de terugweg naar de boot: 

Het mooie stadje Durham met de kathedraal en met name de binnenhof die dienst deed als de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry en in Harry Potter and the Philospher’s Stone (HP en de Steen der Wijzen) liet hij hier Hedwich de uil vrij.

Voor de film Chamber of Secrets (HP en de Geheime Kamer) kwamen ze hier weer en was het de plek waar Harry, Ron en Hermione leerden hoe ze dieren konden veranderen in ‘water goblets’.

En dan is het Harry Potter avontuur weer afgelopen en vaart u vanaf Newcastle terug naar IJmuiden.

De accommodatie adressen

Klik op accommodatie Edinburgh voor de Inn in South Queensferry en het SYHA hostel in Edinburgh.

Klik op accommodatie Highlands of Scotland voor de B&B’s in Fort William, Banavie en Onich en de SYHA hostels in Glencoe en Glen Nevis.

Hij bevat:

  • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
  • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
  • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
  • wandelingen met beschrijving en kaart
  • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
  • de TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een  map samen met uw reispapieren en een kaart van Schotland naar het door u opgegeven adres gestuurd
  • U kunt er ook voor kiezen om de TravellingWELL.nl Reisgids  alleen als  PDF te ontvangen, zodat u de map niet mee hoeft te sjouwen. U krijgt  dan alleen de kaart van Schotland en de papieren per post toegestuurd