5/6 Aberdeenshire en Dundee

TravellingWELL.nl accommodatie in 5/6 Aberdeenshire en Dundee

Een nog vrij onbekend deel van de Schotse hooglanden en toch is er veel te zien en doen. De mooie, soms woeste kust, veel vissersplaatsen met interessante museums en levendige haventjes. Er is een heuse kastelen route. Er zijn vrij veel golfbanen. De stad Aberdeen, ook wel de granieten stad genoemd met grote winkelcentra en veel bezienswaardigheden en musea voor diegenen die van techniek en wetenschap houden. De iets kleinere stad Dundee, die niet onderdoet voor Aberdeen met alle bezienswaardigheden.

Omdat we voor dit gebied nog nauwelijks aanvragen gehad hebben, is het er ook nog niet van gekomen om contacten te leggen met veel eigenaren van kleinschalige accommodatie, maar wat we hebben zijn kwalitatief goede adressen.

Nu er ook steeds meer aanvragen van gezinnen met kinderen komen, die liever op een vakantiepark of in een hostel willen verblijven, zijn we voor die groep ook op zoek gegaan en hebben een vrij klein en heel rustig vakantiepark gevonden voor caravans, campers en tenten en er zijn een paar stacaravans te huur met 1 of 2 slaapkamers bij Aberlour. 

In deze regio zijn helaas geen hostels van Hostelling  Scotland. De dichtstbijzijnde is die in Perth (alleen open in juli en augustus) en in Pitlochry, die beschreven is bij Perthshire. 

Klik op de kaart voor de locaties.

Vakantiewoning voor 4 personen van The National Trust for Scotland in Pitmedden Garden

Deze recent vernieuwde woning op het zuiden ligt op het beboste terrein van Pitmedden Garden ong. 22 km. van Aberdeen. In het voorjaar en zomer kun je er heerlijk  buiten eten in de omsloten tuin aan de picknick tafel en ’s winters steekt u gezellig de open haard aan. Er is sinds 2020 WiFi
Het huis heeft 1 verdieping met 2 slaapkamers, 1 met een 2 pers. bed en 1 met 2 aparte bedden. Er is een zit/eetkamer met open haard, radio en kleuren tv, een goed uitgeruste keuken, badkamer met bad en een douche er boven en er is centrale verwarming op elektriciteit. Er kan voor een kinderledikantje gezorgd worden. Er is een wasmachine/droger en ook gelegenheid buiten om uw was op te hangen. Naast de woning is parkeergelegenheid. Pitmedden Garden zelf bestaat uit buxus in ingewikkelde patronen. De eerste tuin dateerde uit 1675, maar die is afgebrand. De tuin van Holyrood House in Edinburgh is het voorbeeld van de tuin die er nu is.

4* B&B in landhuis net buiten Dundee

Toen de eigenaren het huis kochten was het leeg en vervallen. Ze hebben het helemaal in stijl gerestaureerd en ingericht met meubelen, die ze op  veilingen op de kop getikt hebben. Het is een groot landhuis op een enorme lap grond en Barrie en Olwyn hebben de belangrijkste vleugel en andere eigenaren/bedrijven zitten in de rest. Merk je helemaal niets van.

Er zijn 3 kamers , ieder met eigen badkamer met douche en toilet. 1 kamer heeft 2 pers. + 1 pers. bed, 1 met 2 aparte bedden en 1 met 2 aparte bedden, die ook als super kingsize kan. De grote woonkeuken is voor iedereen, hier zitten Barrie en Olwyn zelf ook en hier wordt ’s morgens ook het ontbijt geserveerd. Als je aankomt krijg je koffie/thee met iets lekkers en als je niet oppast zit je er zo een uur of nog langer te kletsen. Ze zijn heel erudiet en onderhoudend, maar je moet er wel van houden, dat ze je behoorlijk op de lippen zitten. Het minimale aantal nachten is 2.

Appartementje

Op de begane grond is ook een slaapkamer, badkamer en volledig ingerichte keuken, die als vakantieappartementje verhuurd wordt en soms wordt het ook gewoon als kamer in de B&B gebruikt.