14 The Borders

TravellingWELL.nl accommodatie in: 14 The Borders

Tussen de grens van Engeland tot de stad Edinburgh liggen de lieflijke Borders met groen golfend landschap, rivieren vol zalm, overblijfselen van het textiel verleden, eindeloos veel tuinen, landhuizen en kastelen en een prachtige kust.

Klik op de kaart om de locaties te zien.

Cottage van The National Trust for Scotland in Melrose

Harmony Garden in Melrose is een mooie rustige ommuurde tuin met gras,bloemen borders, groente, fruit en in het voorjaar vol bloeiende bollen.Het  19e eeuwse huis (niet opengesteld) werd door een timmerman uit Melrose gebouwd, die het de naam gaf van een peper plantage in Cuba waar hij rijk geworden was.
Er vlakbij is Priorwood Garden waar ze gespecialiseerd zijn in het drogen van bloemen.

De cottage is een uiterste comfortabel huis voor 4 personen. Er zijn nog veel oorspronkelijke materialen zoals de stenen en houten vloeren en de betimmering evenals de haarden in de kamers. Er is een kleine tuin bij. Prachtig uitzicht op de Eildon Hills en Melrose Abbey.
Er is een zitkamer en keuken op de begane grond en 2 slaapkamers met aparte bedden op de 1e verdieping met badkamer met bad en douche er boven. 
Parkeren kan in de buurt. Uw hond mag ook mee. De woning kan buiten het hoogseizoen ook korter gehuurd worden. Klanten die er hebben verbleven vonden het een heerlijke plek.

The Horseshoe Inn in Eddleston op 45 min. van Edinburgh

Een Inn met een supergoed restaurant en een warme sfeer. Ze kunnen zich meten met een Michelin restaurant, het is alleen minder duur. The Inn is open vanaf 11.00 – laat. U kunt er van ma t/m vrij lunchen vanaf 12.00 en op zondag staat er een traditionele Sunday Roast op het menu. Op 7 dagen per week kunt u er tot 21.00 dineren. Uw hond en uw kinderen zijn ook zeer welkom en ook voor kinderen is er 7 dagen per week een vers kindermenu. U kunt er ook kiezen uit heerlijke drankjes als echte ale, met vakmanschap gebrouwen bier, gin en goede wijn.

De 8 kamers hebben 5 Gouden ***** in de AA Guide. Ze liggen in een sfeervol verbouwd Victoriaans schoolgebouw dat naast de Inn staat. Ze hebben een badkamer met douche, er zijn badjassen, u kunt koffie/thee maken en er een Tunnocks Teacake & Caramel wafeltje bij nemen en voor de liefhebbers is er Irn Bru.
Er is 1 Premier kamer die een badkamer met bad en douche heeft en de kamer is wat groter en er is een deel waar u kunt eten.

Aanbevolen door Stevenson’s Scotland’s Good Hotel and Food Guide and the Good Hotel Guide.

Best Country Pub in Scotland: “Luxury Travel Guide”

Best Country Pub in Scotland: “Entertainment & Hospitality awards”

Best Licensed Premisis (Borders): “Scottish Business awards”