Rondreis met Citylinkbus van Edinburgh naar Pitlochry, Newtonmore, Inverness, Fort William en Stirling

Rondreis met Citylink bus van Edinburgh naar Pitlochry, Newtonmore, Inverness, Fort William en Stirling

U maakt deze rondreis bijna helemaal met de langeafstandsbus van Citylink: comfortabel, met toilet en drankjes. Kopen we losse kaartjes online voor u dan hebt u een gereserveerde zitplaats, maar we kunnen ook een Explorer Pass voor 8 dagen reizen in deze 16 dagen aanschaffen. U heeft dan geen gereserveerde plaatsen, maar kiest zelf de tijd die u het beste uitkomt en de bussen gaan wel een flink aantal keren per dag.

Dag 1: met de nachtboot naar Newcastle

Dag 2: Met de shuttlebus naar Newcastle station en dan met de trein naar Edinburgh

U verblijft 2 nachten in een hele kleine luxe B&B midden in het centrum of in een wat groter guesthouse aan de rand van het centrum en kunt de rest van de dag en de volgende dag in deze prachtige stad door brengen. Edinburgh Castle, een van de prachtige gratis musea, een wandeling o.l.v. een gids en er is nog zo veel meer te zien en te doen.

Dag 4: reis met de langeafstandsbus naar Pitlochry ( als u een Explorer pas hebt gekocht, dan is dit dag 1 van de 8 die u mag gebruiken)

Perth heeft een prachtig museum en is een echt winkel/marktstadje en u zou er een paar uur rond kunnen kijken en springt dan weer op de Citylinkbus. Pitlochry ligt in Tall Tree Country Perthshire en is een gezellig plaatsje met 2 distilleerderijen, de vistrap, gezellige winkeltjes en je kunt er heerlijk wandelen. U blijft hier 2 nachten in een heel fijn 4* Guest House met mooie kamers en een ontzettend hartelijke eigenaresse.

Dag 6: rit met de langeafstandsbus naar Newtonmore, een klein dorpje met een prachtig openluchtmuseum.

Dit openluchtmuseum is heel groot en je kunt er een groot deel van de dag doorbrengen. Outlander fans zullen het herkennen als de plek waar de pacht werd opgehaald in serie 1. Je zou er ook een etappe van de East Highland Way kunnen lopen en weer opgepikt worden door de eigenaresse van de kleine mooie 4* B&B. U blijft hier 2 nachten.

Dag 8: een rit in de Citylinkbus naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands.

U blijft hier 3 dagen in een 4* B&B aan de rand van het centrum en kunt bijv. een dag met de Citylinkbus naar Dunrobin Castle ten noorden van Inverness en een dag in de stad zelf doorbrengen. Er is een interessant museum, een mooie botanische tuin, je kunt kijken bij een kiltmaker, er is een enorme winkel in een oude kerk vol tweedehands boeken en in het Victoriaanse overdekte winkelcentrum is o.a. een winkel met overheerlijke whiskychocolaatjes.

Dag 11: in de Citylinkbus langs Loch Ness naar Fort William

U zou uit kunnen stappen bij de schitterende ruïne van Urquhart Castle om daar op uw gemakje rond te kijken en dan later in de dag weer de bus kunnen nemen. Het is een rit door prachtige natuur. Fort William is het belangrijkste dorpje van de omgeving en u vindt hier de winkels, supermarkten, een interessant museum, mooi kerkje, u kunt boottochten maken en natuurlijk de prachtige rit naar Mallaig maken met de gewone trein (goedkoper) of met de dure Jacobite Steam Train. U zou ook een dag een fiets kunnen huren en een prachtig tochtje langs het kanaal kunnen maken of naar de gondel in Glen Nevis en daar met de gondel omhoog. U verblijft hier 3 nachten in een 4* B&B of Guest House in Fort William.

Dag 14 door het schitterende Glen Glencoe, langs Loch Lomond naar Glasgow en eindbestemming Stirling

De rit die u vandaag maakt, zal veel indruk maken. U voelt zich een nietig wezentje met die behoorlijke hoge bergen rondom de weg waarop u rijdt. Dan langs de Queen of the Lakes: Loch Lomond en aan het eind van deze rit stapt u uit in Glasgow en stapt over op de bus naar Stirling. U verblijft hier 2 nachten in een fijne kleine B&B aan de rand van het centrum. Een bezoek aan Stirling Castle, de kathedraal, een rondwandeling rond het kasteel, een museum? Er is veel te zien en te doen in Stirling.

Dag 16: met de trein rechtstreeks naar Newcastle en daar weer met de shuttlebus naar de veerboot

Vandaag uw laatste rit en u kunt op bepaalde tijden rechtstreeks naar Newcastle en anders moet u overstappen in Edinburgh. ’s Middags met de shuttlebus terug naar de veerboot, hopelijk met een hoofd vol mooie herinnering van een flink stuk van het prachtige Schotland

Klik op de route om te zien waar u allemaal naar toe gaat.