A Celtic Handfasting Ceremony

Een Keltische ‘Handfasting’ Ceremonie voor alleen uw tweetjes

A Celtic Handfasting Ceremony

Een Keltische Handfasting Ceremony op een prachtige, geheime locatie in de omgeving van Loch Ness.
Kacey, geboren en getogen in de Highlands en een gepassioneerde ambassadeur van Schotland en de Keltische tradities, weet heel veel over de Schotse geschiedenis en allerlei ceremonies. Ze is al 17 jaar getrouwd, heeft 5 kinderen en is lid van de Cameron Clan. Ze  vindt het heerlijk om alle mooie Schotse tradities met anderen te delen, opdat die nooit verloren gaan. Ze zegt zelf: “ik houd ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en hen onder te dompelen in de Schotse cultuur en ik hoop dat ik hen iets mee kan geven dat ze zich heel lang zullen herinneren en dat ze Schotland een blijvend plekje in hun hart gaan geven”.

De ceremonie:
U kunt opgehaald worden van uw accommodatieadres, als die op een redelijke reisafstand ligt, bijv. Inverness, maar u kunt er ook zelf naar toe rijden.
De ceremonie begint om 14.30 op een mooie, rustige plek met Keltische bloemenringen en een altaar met kaarsen en Kacey, gekleed in een traditionele Schotse  jurk, legt het Keltische ritueel van ‘handfasting’ uit. Na de traditionele introductie in het Gaelic, is de rest van de ceremonie in het Engels. Ze maakt uw beider handen met linten aan elkaar vast en u herhaalt de oude geloftes van ‘handbinding’ zoals dat al zo lang gedaan wordt.
U krijgt ook een Keltische amulet, die u geluk moet brengen en een document met de tekst er op.

Als u daarna geloften in uw eigen woorden wilt uitspreken, dan is daar ook gelegenheid voor. En wilt u elkaar graag een ring omdoen, dan kan dat ook. Er zijn geen regels m.b.t. de kleding. U trekt aan wat u het fijnste of mooiste vindt, want het is uw ceremonie.
Kacey heeft de ‘handfasting ceremony’ gedaan bij stellen in korte broeken, in lange broeken, hemdjes,  rokken, jurken, maar ook in traditionele Schotse huwelijkskleding, dus zij zal u niet vreemd aankijken.

Er is altijd iemand aanwezig, die tijdens de ceremonie op uw eigen camera foto’s kan maken

Na de ceremonie kunt u een paar uurtjes heerlijk relaxen met zijn tweetjes bij het vuur tijdens een romantische en heerlijke Schotse gourmet picknick met drankjes (u kunt aangeven dat u een dieet hebt en ze houden er rekening mee).  Er is serviesgoed, glazen en is het wat fris dan zijn er dekens. Na afloop wordt u weer naar uw accommodatieadres gebracht of u rijdt zelf terug of door naar uw volgende accommodatieadres.