Themareis: ver weg uit de bewoonde wereld in Knoydart

Themareis: Onthaasten op Knoydart waar u alleen met de helikopter, boot of lopend kunt komen

Je kunt er niet over de weg komen, wel na een wandeling van 26 km. over  flinke bergen of na een boottochtje van 11 km. en speelt geld geen rol, dan kan er ook met een helikopter voor de Forge geland worden.

We bespreken hier 2 accommodatieadressen op dit hele stille stuk van Schotland.
The Old Forge in Inverie, Knoydart, die begon als een smederij en later een social club en nog later een pub werd: The Old Forge.

Er zijn 5 luxe appartementjes: The Knoydart Snugs voor 2 – 4 personen in The Old Byre ong. 1 km. lopen van The Old Forge,  waar je kunt verblijven op basis van bed en diner en de spullen voor het ontbijt staan klaar in de keuken en dat verzorg je zelf.

De inrichting doet denken aan een jachthut en dat is niet zo vreemd, want Knoydart heeft een lange geschiedenis wat de jacht betreft. Er is vloerverwarming, er staat een mooie kachel die op turf brandt, een bed van 2 x 2 m. en twee 1 pers. bedden.  Uw hond is er ook welkom en er is WiFi.   Overdag lekker ontspannen en genieten van het uitzicht of van een lange wandeling en dan ’s avonds het diner waar je je de hele dag op kunt verheugen: vis uit Loch Nevis, Jacobschelpen  die met de hand uit het water bij Arisaig zijn gehaald, zalm die in Mallaig gerookt is, oesters uit Skye en kreeften uit het water bij Rum. Ze worden simpel klaargemaakt met locaal geteelde groentes en kruiden, zelfgemaakte dressings en niet onbelangrijk: u krijgt precies het juiste gereedschap om alles goed te kunnen eten.  

Er zijn 2 arrangementen:

  • 4 nachten vanaf ma t/m vrij inclusief  iedere dag een 3 gangen maaltijd voor 2, een fles huiswijn en een ontbijt van allerlei granen, dat u zelf klaarmaakt.
  • 3 nachten van vrij tot ma met iedere dag een 3 gangen maaltijd voor 2, een fles huiswijn en een ontbijt van allerlei granen, dat u zelf klaarmaakt.

Wilt u langer of korter dan kunt u contact opnemen voor de mogelijkheden en prijs.

U komt er met MV Western Isles vanaf Mallaig, die vanaf april tot eind oktober iedere dag gemiddeld 2 x overvaart in ong. 45 min. De prijs is £15.00 p.p. voor een retourtje en kinderen – 16 £7.50.

Zit The Old Forge vol of wilt u liever wat anders dan is Doune Stone Lodge ook een mogelijkheid.  Uw verblijf is incl. ontbijt, een lunchpakket en ’s avonds het 3 gangen diner.

Je kiest voor 7 nachten van za tot za , maar je  kunt ook 3 nachten kiezen van za – di of 4 nachten van di – za.

Er zijn kamers met 2 pers. bed of met 2 aparte bedden, iedere kamer heeft zijn eigen badkamer. Er staan gemakkelijke stoelen en u heeft uw eigen deur naar een terrasje met uitzicht op zee.

Het 3 gangen diner gebruikt u tegelijkertijd met de andere gasten aan een grote tafel en er zijn hier al heel wat vriendschappen ontstaan en groepjes die na de eerste keer regelmatig terugkomen. Net als in The Old Forge komen de ingrediënten allemaal uit de naaste omgeving en zijn ze meer dan vers.

U wordt met de Gripper II van Mallaig gehaald en vaart naar Doune Stone Lodge. Prijs: £34.00 voor een retour en kinderen £17.00. U kunt deze boot ook voor tochtjes huren als u in de Lodge verblijft.

U boekt uw reis met  STO-Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van  STO Garant.

Klik op kaart om te zien waar de adressen zich bevinden. U ziet links onder Mallaig waar u vandaan vaart.

Knoydart @VisitScotland
The Old Forge Room
The Stone Lodge