Rondreis: The Hebridean Whale Trail

The Hebridean Whale Trail op Lewis, Harris, North en South Uist en Barra

Een heleboel adembenemende plekken op de Hebriden, waar u een hele grote kans hebt om walvissen, dolfijnen, zeehonden, otters en een enorm aantal vogels zult kunnen bewonderen. Met landtongen, die ver de zee in steken, witte zandstranden en bedrijvige haventjes zit de Whale Trail vol speciale plekken waar de natuur en het erfgoed door elkaar heen lopen. We richten ons op deze pagina volledig op de dieren, maar als u naar de Hebriden gaat vertellen we u natuurlijk ook over de geschiedenis, het erfgoed, de wandelingen die u kunt maken en nog veel meer. Kijk ook bij Rondreis Island Hoppen in Schotland.

Lewis en Harris

Dit grote eiland met de twee totaal verschillende delen Lewis en Harris ligt op de rand van de Atlantische Oceaan en blinken uit door extremen: torenhoge kliffen en witte zandstranden, kristalhelder water en beukende golven vanuit de Atlantische Oceaan. De kusten zijn beroemd vanwege de aanwezigheid van walvissen, dolfijnen en bruinvissen, terwijl het fascinerende erfgoed en de Gaelic cultuur ieder bezoek ook al bijzonder maken.
Er zijn 5 plekken, waar genoemde zeedieren regelmatig gespot worden:  

Lewis:

  • Butt of Lewis
  • Tiumpan Head
  • Gallan Head

Harris:

  • Huisinis
  • Eilean Glas

Welke dieren kunt u hier zien?

Risso’s dolfijnen (ronde, stompe kop met een grijze, witte kleur. Naarmate ze ouder worden krijgen ze steeds meer wit), tuimelaars, kleine vinvissen, bruinvissen, zeehonden, Noordse stormvogels, Jan van Genten, zwarte zeekoeten,  zeearenden, bultrug walvissen, sternen, reuze haaien, drieteen meeuwen, otters, adelaars en alken.

Rissos Dolfijn Whale Dolphin Conservation UK
Kleine vinvis WWF
Bultrugwalvis BBC News

North & South Uist en Barra

Ieder eiland heeft een ander landschap en van Uist , 45 km. lang,  werd al in 1360 geschreven dat het er wemelde van de walvissen en andere zeemonsters!! We noemen het nu geen monsters meer, maar er zijn nog steeds heel veel zeezoogdieren.

Welke dieren kunt u hier vinden?

Bruinvissen, Risso’s dolfijnen, tuimelaars, zeehonden, Jan van Genten, Noordse stormvogels, zwarte zeekoeten, scholeksters, otters, kleine vinvissen, wulpen, kieviten, sternen , reuze haaien, kieviten, sternen en tureluur

Bruinvis Whale & Dolphin Conservation
Otter Outer Hebrides. co.uk
Reuzenhaai Balranald Hebridean Nature Reserve