Schotland wandelvakanties met bagagevervoer

Wandelvakanties in Schotland op eigen gelegenheid met bagagevervoer

We bieden sinds 2015 wandelvakanties met bagagevervoer aan en hoeven gelukkig niet zelf het wiel uit te vinden, want er zijn organisaties die daar in gespecialiseerd zijn. Tijdens onze zoektocht vonden we een hele goede. Absolute Escapes, die net als wij gespecialiseerd en kleinschalig zijn en kwaliteit boven aan hun lijstje hebben staan. Zij gaan niet voor de laagste prijzen maar voor een eerlijke verhouding tussen kwaliteit en prijs met als doel: een tevreden klant, die graag terugkomt.  Zij bieden heel veel verschillende wandelvakanties met bagagetransport aan en gebruiken de routes van de langeafstandspaden.

Wij hebben 14  van hun wandelvakanties in Schotland gekozen , zodat er veel mogelijkheden zijn in verschillende streken, maar ook in lengte en zwaarte van de wandelvakantie. 

Soms bieden ze meerdere keuzes wat accommodatie betreft aan, maar wij hebben gekozen voor de standard option omdat we dan zeker weten dat u een kamer met eigen badkamer in B&B, Guest House of hotel krijgt. (waar u komt is afhankelijk van de beschikbaarheid).

Omdat het informatiepakket bij deze wandelreizen natuurlijk in het Engels is, hebben we er voor gekozen om ook de Engelstalige beschrijving van alle wandelingen te gebruiken.

De prijs voor 2019 is gebaseerd op de koers van het Britse pond in december 2018

We herberekenen de prijs op grond van de koers van het Britse pond op het moment dat u de wandelvakantie aanvraagt. De prijs van de wandelreis is inclusief het uitzoeken van de mogelijkheden en wat de reiskosten zullen zijn van:
De rit met het openbaar vervoer of taxi vanaf het vliegveld of de ferry terminal  naar het startpunt en de rit vanaf het eindpunt van de wandeling naar het vliegveld of de ferry terminal of als u met de auto gekomen bent de rit met het openbaar vervoer of taxi naar het startpunt, waar u de auto heeft laten staan

De moeilijkheidsgraad

Het is altijd een beetje gevaarlijk om de moeilijkheidsgraad aan te geven, omdat voor het aantal schoentjes vrnl. gekeken wordt naar hoogteverschillen, of er een pad is en of de route met bordjes bewegwijzerd is. Er wordt meestal niet gekeken of je beschut loopt of echt blootgesteld bent aan de elementen of hoe de wandeling is als het slecht weer is. Het is daarom niet een waterdicht systeem en moet dan ook slechts beschouwd worden als een leidraad. Wij geven de schoentjes aan, die Walkhighlands gebruikt en nogmaals het is maar een aanduiding.  Is de wandeling overwegend 2 schoentjes maar er zit ook een stuk van 3 schoentjes in, dan geven we hem 3 schoentjes.

De 14 langeafstandspaden in Schotland

 1. The Fife Coastal Path Uw hond mag ook mee
 2. The Kintyre Way Uw hond mag ook mee
 3. The Rob Roy Way Uw hond mag ook mee
 4. The Great Glen Way
 5. The Borders Abbeys Way Uw hond mag ook mee
 6. The John Muir Way
 7. The Speyside Way Uw hond mag ook mee
 8. The St. Cuthbert’s Way naar Lindisfarne
 9. The Cateran Trail
 10. The West Highlands Way
 11. The East Highlands Way
 12. The Arran Coastal Way Uw hond mag ook mee
 13. The Skye Trail ( is niet een officieel langeafstandspad)
 14. Nieuw voor 2019:  Loch Ness Trail ( een combinatie van twee langeafstandspaden)

Tips om ontspannen op vakantie te kunnen gaan

 • Controleer of uw paspoort of ID geldig is tot na uw reis
 • Sluit altijd een reis en/of annuleringsverzekering af
 • Wilt u uw huisdier meenemen tijdens een wandelvakantie, kijk dan bij de voorwaarden waaraan u moet voldoen
 • Bij de wandelvakanties waar het in principe mogelijk is om uw hond mee te nemen moeten we natuurlijk wel altijd navragen of het op de door u gekozen datum ook kan.

U boekt uw reis met Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Garant, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking! Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de wandelvakantie. Alleen de reis of alleen de wandelvakantie kunt u dus niet bij ons boeken.