Schotland wandelvakanties met bagagevervoer

Wandelvakanties in Schotland op eigen gelegenheid met bagagevervoer

We bieden sinds 2015 wandelvakanties met bagagevervoer aan en hoeven gelukkig niet zelf het wiel uit te vinden, want er zijn organisaties die daar in gespecialiseerd zijn. Tijdens onze zoektocht vonden we een hele goede. Absolute Escapes, die net als wij gespecialiseerd en kleinschalig zijn en kwaliteit boven aan hun lijstje hebben staan. Zij gaan niet voor de laagste prijzen maar voor een eerlijke verhouding tussen kwaliteit en prijs met als doel: een tevreden klant, die graag terugkomt.  Zij bieden heel veel verschillende wandelvakanties met bagagetransport aan en gebruiken de routes van de langeafstandspaden.

Wij hebben 15  van hun wandelvakanties in Schotland gekozen , zodat er veel mogelijkheden zijn in verschillende streken, maar ook in lengte en zwaarte van de wandelvakantie. 

Soms bieden ze meerdere keuzes wat accommodatie betreft aan, maar wij hebben gekozen voor de standard option omdat we dan zeker weten dat u een kamer met eigen badkamer in B&B, Guest House of hotel krijgt. (waar u komt is afhankelijk van de beschikbaarheid).

Omdat het informatiepakket bij deze wandelreizen natuurlijk in het Engels is, hebben we er voor gekozen om ook de Engelstalige beschrijving van alle wandelingen te gebruiken.

De prijs voor 2022 is gebaseerd op de koers van het Britse pond in oktober 2021

We herberekenen de prijs op grond van de koers van het Britse pond op het moment dat u de wandelvakantie aanvraagt. De prijs van de wandelreis is inclusief het uitzoeken van de mogelijkheden en wat de reiskosten zullen zijn van:
De rit met het openbaar vervoer of taxi vanaf de ferry terminal  naar het startpunt en de rit vanaf het eindpunt van de wandeling naar de ferry terminal of als u met de auto gekomen bent de rit met het openbaar vervoer of taxi naar het startpunt, waar u de auto heeft laten staan

De moeilijkheidsgraad

Het is altijd een beetje gevaarlijk om de moeilijkheidsgraad aan te geven, omdat voor het aantal schoentjes vrnl. gekeken wordt naar hoogteverschillen, of er een pad is en of de route met bordjes bewegwijzerd is. Er wordt meestal niet gekeken of je beschut loopt of echt blootgesteld bent aan de elementen of hoe de wandeling is als het slecht weer is. Het is daarom niet een waterdicht systeem en moet dan ook slechts beschouwd worden als een leidraad. Wij geven de schoentjes aan, die Walkhighlands gebruikt en nogmaals het is maar een aanduiding.  Is de wandeling overwegend 2 schoentjes maar er zit ook een stuk van 3 schoentjes in, dan geven we hem 3 schoentjes.

De 15 langeafstandspaden in Schotland

 1. The Fife Coastal Path Uw hond mag ook mee
 2. The Kintyre Way Uw hond mag ook mee
 3. The Rob Roy Way Uw hond mag ook mee
 4. The Great Glen Way
 5. The Borders Abbeys Way Uw hond mag ook mee
 6. The John Muir Way
 7. The Speyside Way Uw hond mag ook mee
 8. The St. Cuthbert’s Way naar Lindisfarne
 9. The Cateran Trail
 10. The West Highland Way
 11. The East Highland Way
 12. The Arran Coastal Way Uw hond mag ook mee
 13. The Skye Trail ( is niet een officieel langeafstandspad)
 14. Loch Ness 360° ( is niet een officieel langeafstandspad)
 15. The Moray Way

Tips om ontspannen op vakantie te kunnen gaan

 • Controleer of uw paspoort of ID geldig is tot na uw reis. Vanaf 1 okt. 2021 kunt u alleen met een geldig paspoort het land in
 • Sluit altijd een reis en/of annuleringsverzekering af, het gunstigst is een verzekering die ook Corona dekt
 • Wilt u uw huisdier meenemen tijdens een wandelvakantie, kijk dan bij de voorwaarden waaraan u moet voldoen
 • Bij de wandelvakanties waar het in principe mogelijk is om uw hond mee te nemen moeten we natuurlijk wel altijd navragen of het op de door u gekozen datum ook kan.

U boekt uw reis met STO-Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Trees for All

De VvKR heeft in 2020 een contract afgesloten met het niet commerciële Trees for All.  Omdat wij als milieubewuste reisorganisatie graag bij willen dragen aan het verduurzamen van onze wereld, hebben we  vervolgens besloten om u  geen boekings/administratiekosten  te berekenen, maar in plaats daarvan 10,00 bij de prijs van uw reis op te tellen, waarmee we in uw naam dan 2 bomen kunnen laten planten. Wij ontvangen daarvan een certificaat, dat we vanzelfsprekend met u delen. U leest hier hoe het VvKR-bos in elkaar zit.

Wij boeken ook de overtocht voor u (is niet inclusief in de prijs van de wandelvakantie)

 • Overtocht van IJmuiden naar Newcastle in standaard 2 of 4 pers. binnen hut met bedden boven elkaar en uw auto gaat mee. (tegen een meerprijs kunt u ook een 2  pers. buiten hut met bedden naast elkaar boeken of een 4 pers. buiten hut met stapelbedden)
 • We maken voor de heen- en terugreis een mooie routebeschrijving en zoeken voor u uit hoe u het handigst weer bij uw auto komt met het openbaar vervoer, de vertrek- en aankomsttijden en zo mogelijk de prijs daarvan
 • Reist u als voetpassagier dan zoeken we voor u uit met welke bus/trein u het beste kunt reizen, de vertrek- en aankomsttijden en zo mogelijk de prijs daarvan, maar kijken ook wat een veel comfortabeler taxiritje zal kosten.