Wandelingen in Edinburgh met de gidsen van Cobble Tales die gespecialiseerd zijn in architectuur

Wandelingen in Edinburgh met een gids van Cobble Tales: de geschiedenis van Edinburgh d.m.v. haar architectuur

De wandelingen met gids van Cobble Tales laten u de geschiedenis van Edinburgh zien d.m.v. haar gebouwen. Het is een stad, die goed bewaard is gebleven en de gidsen laten met afmetingen en indelingen van gebouwen en de materialen en gereedschappen die gebruikt werden zien, hoe mensen leefden en wat belangrijk was in verschillende tijdperken. 
De gidsen hebben allemaal een architectonische achtergrond en kunnen de wandeling aan uw wensen aanpassen en vragen beantwoorden. De rondleidingen op vaste tijden, waarop u in kunt schrijven bestaan normaliter uit max. 8 personen, maar ze gaan al door als 2 personen geboekt hebben.

Vanwege Covid19 zijn er op dit moment alleen rondleidingen voor privé groepjes. U neemt contact op en spreekt een tijd af.

NIEUW: audio walks op eigen gelegenheid. Je koopt online een audio-tour, downloadt een gratis app voor je telefoon en als je de code daar invult, die je ontvangen hebt tijdens de boeking, dan kun je de audio-tour gebruiken. Hij werkt off-line. Zorg dat je oortjes bij je hebt en een volle batterij en je maakt een prachtige wandeling terwijl Olga, de eigenaresse je allerlei interessante informatie over de architectuur geeft. Loop je verkeerd, dan krijg je een signaal d.m.v. een geluid. De kaart is ook heel duidelijk. De prijs is 8.50. Je kunt hem zo vaak gebruiken als je wilt, dus je kunt hem ook aan een vriend of familielid doorgeven.

Er staan  verschillende wandelingen op het programma en die worden het hele jaar door op vaste dagen en tijden uitgevoerd.

Edinburgh Old Town Architecture Tour

Edinburgh Old Town Architecture Tour: lengte 4 km. en tijdsduur: 2.5 uur.

De wandeling begint bij Waverley Bridge, waar u met een prachtig stukje Edinburgh op de achtergrond een introductie van de geschiedenis krijgt. Tijdens de wandeling in het oude Edinburgh ziet u bijv. de buitenlandse architectonische invloeden, die voortkwamen door politieke verbonden en u ziet hoe de Schotse stijl zich ontwikkelde. Natuurlijk loopt u door de Royal Mile, de ruggengraat van de oude stad,  van Edinburgh Castle tot Holyrood Palace en hoort u het verhaal van het oudste gebouw van de straat: St Giles’ Cathedral. De tegenstelling kan niet groter zijn als u de hoek om gaat en het nieuwste moderne gebouw van Edinburgh ziet, waarvan de inspiratie uit de IJzertijd kwam en uit moderne geometrische patronen. U zwerft door sfeervolle steegjes en binnenplaatsen, die ontstonden binnen de muren van de middeleeuwse stad. U loopt Canongate in, dat vroeger een zelfstandig plaatsje was met de huizen van de rijke adel. Aan het eind hoort u het verhaal van het Schotse Parlement in de Arts & Craft stijl, waar zoveel onrust over ontstond toen het  gebouwd werd en waarover de meningen nog steeds heel erg verdeeld zijn.

Hoogtepunten tijdens deze wandeling: 

Scottish Parliament , National Museum, Cockburn Street, St Giles’ Cathedral, Victoria Terrace, Bakehouse Close, John Knox House, Fishmarket Close, Sugarhouse Close, Riddle’s Court, Barrie’s Close, Gladstone’s Land.

Aan het einde van de wandeling kunt u door de verhalen en ‘tips and tricks van de gids’  zelf ook zien hoe de architectuur uit vroegere tijden de hedendaagse ideeën over de inrichting en planning van de stad en daarmee ook haar moderne architectuur heeft beïnvloed en dat geldt natuurlijk niet alleen voor Edinburgh  maar voor iedere stad.  Prijs van deze wandeling is : £27.00 p.p. en de min. leeftijd is 15 jaar.

U kunt deze Old Edinburgh Architecture Tour zelf via deze link boeken en wij kunnen de wandeling ook voor u boeken als u het tegelijkertijd met de boeking van uw reis aanvraagt.

New Town Architecture Tour

New Town Architecture Tour: lengte 3 km. en tijdsduur: 2 uur.

Een wandeling door New Town ten noorden van Princes Street. Hier bekijkt u de principes en  details van de planning en architectuur uit de tijd van het Georgian Neo Classicisme (1714 -1837 George I, II,III en vrnl. IV): een rationeel, geordend, symmetrisch stratenplan met extravagante huizen en romantische complexen met privé tuinen. Deze wandeling geeft u inzicht in stadsuitbreiding, sociale segregatie, infrastructuur, behoud en aanpassingen aan de moderne tijd.

Er wordt gestart bij Register House waar u een inleiding krijgt over de geschiedenis, die zo veel invloed had op de ontwikkeling van de New Town. Als u bij de hoofdas van dit gebied komt, ontdekt u het plan achter de ontwikkeling van de New Town, die ontworpen was om de ideeën van de Verlichting tentoon te spreiden en de vereniging van Engeland en Schotland te vieren. Heel onverwacht zult u in Thistle Court iets zien dat helemaal in contrast is met alle huizen in de stijl van het Neo Classicisme  die u hier verder ziet.

U ontdekt de sousterrains, ondergrondse kelders, heel veel schoorstenen, bijzondere ramen en versieringen in steen en hoort de er bij passende verhalen. Om de drukte van de stad even te ontvluchten, brengt u een bezoekje aan de privé Queen Street Gardens. Na de hoofdstraat George Street, kunt u de schitterende gevels van de panden aan Charlotte Square bewonderen en het prachtige ijzerwerk van de straatlantaarns, leuningen en schraapijzers voor de laarzen bij de ingang. Prijs van deze wandeling is : £27.00 p.p. en de min. leeftijd is 15 jaar.

U kunt deze New Edinburgh Architecture Tour zelf via deze link boeken. Wij kunnen de wandeling ook voor u boeken als u het tegelijkertijd met de boeking van uw reis aanvraagt.

Dean Village Architecture Tour

Dean Village Architecture Tour: lengte 3 km. en tijdsduur: 2 uur. 

Een wandeling buiten de gebaande paden in een groene, weelderig begroeide vallei. Ontdek het pittoreske erfgoed van het voormalige molenaarsdorpje, dat onder de enorme Dean Bridge ligt, die door de beroemde Thomas Telford ontworpen werd. Scharrel rond op de binnenplaats van sociale woningen uit de tijd van Queen Victoria  en bewonder de schitterende weeshuizen uit de Georgian tijd (1714 -1837 George I, II,III en vrnl. IV). De start is op de Stockbridge Market waar u een inleiding krijgt over de geschiedenis van de dorpjes rond Edinburgh in de middeleeuwen. U wandelt langs The Water of Leith richting St Bernard’s Well en kunt volop genieten van het natuurschoon en de dieren die hier leven.

U hoort over de Grand Tours in de 18e eeuw, waarin rijke zoons en soms ook dochters langdurig naar het vaste land van Europa gingen en vol nieuwe ervaringen en ideeën en kunstschatten terugkwamen.

Midden in het dorpje vindt u nog steeds de oude brug, het tolhuis, een molen, een stuw, de straatjes hebben nog keitjes en klinkers en er staan prachtige overblijfselen uit de Scottish Baronial architecture ( oorspronkelijk uit de 16e en 17e eeuw, maar in de 19e eeuw kwam er een enorme opleving). De binnenplaats van Well Court is een overblijfsel van Sociale woningbouw uit de tijd van Queen Victoria en het werd betaald door een plaatselijke filantroop, die eigenaar was van de Scotsman Newspaper.

De wandeling gaat verder over een mooi 19e eeuws kerkhof en u ziet de graven van een paar hele invloedrijke personen. In de muur van het kerkhof zitten nog overblijfselen van Dean House. U eindigt bij de Scottish  National Gallery of Art met het prachtige natuurlijke kunstwerk er voor. Prijs van deze wandeling is : £27.00 p.p. en de min. leeftijd is 15 jaar.

U kunt deze Dean Village Architecture Tour zelf via de link boeken. Wij kunnen het ook voor u doen als u het tegelijkertijd met de boeking van uw reis aanvraagt.

Wandelingen in de Old Town en in de New Town van een halve dag

Bent u echt geïnteresseerd in de architectuur en wilt u graag hele speciale plekken zien, dan zijn deze wandelingen echt voor u gemaakt. Klik op Old Town en / of op New Town voor de uitgebreide informatie.

Wij berekenen de prijs op basis van de koers van het Britse pond op de dag dat u de kaartjes voor een van de wandelingen bestelt.

U boekt met STO-Garant

Deze activiteiten vallen onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant