Schotland cruises met The Majestic Line

Schotland cruises met The Majestic Line Argyll Coast Cruises

Met trots kunnen wij u vertellen dat wij de enige reisorganisatie in Nederland zijn die u de prachtige cruises van  The Majestic Line Argyll Coast Cruises aan kan bieden.  Lees een lovende recensie

De Schotse cruises langs de kust van Argyll en naar de Binnen Hebriden zijn uniek omdat ze u op een buitengewoon kleinschalige manier in de gelegenheid stellen te genieten van de mooiste delen van het prachtige Schotland vanaf het water.
Er zijn 2 houten vissersboten, die helemaal verbouwd en aangepast aan de moderne tijd tijd zijn. Zij bieden ruimte aan 11 personen in zes  2 pers. hutten met eigen badkamer en met deze schepen worden de 3 en 6 daagse cruises uitgevoerd. Er zijn 2 nieuwe ijzeren schepen bijgebouwd, die iets groter zijn en waar 12 personen in zeven 2 pers. hutten met eigen badkamer in kunnen verblijven. Met deze schepen worden de langere cruises van 10 dagen verder de zee op uitgevoerd.

Het grote voordeel van een kleine boot en een klein team is:

  • hij kan op plekken komen waar de grote cruiseschepen dat niet kunnen
  • er is gelegenheid om bij de Schipper in de stuurhut te zitten en ook een poging te te wagen om het schip te besturen
  • u kunt de bemanning helpen om de ‘lobster pots’ neer te laten of mosselen te ‘plukken’ of de makrelen voor het ontbijt te vangen
  • u kunt zwemmen in de meren, soms zelfs met dolfijnen of op een eilandje tussen papegaaiduikers zitten
  • het contact tussen de gasten onderling en met het personeel is gemakkelijk en ontspannen.
  • twee van de hutten worden altijd gereserveerd voor reizigers die alleen reizen. Voor deze hutten hoeft u geen 1 pers. toeslag te betalen

Hoewel de boten klein zijn is er wel een ruime en comfortabele salon met panorama ruiten en zijn er 3 verschillende plekken waar u aan dek kunt gaan om te genieten van de buitenlucht, de overweldigende natuur en de vogels, zeehonden, dolfijnen of haaien, die regelmatig boven uw hoofd cirkelen of rond de boot zwemmen.
De maaltijden zijn  uitzonderlijk goed. De ingrediënten komen vers van het land of uit de zee en de chef heeft een leven lang ervaring in de keuken.
De bemanning is zeer ervaren en kan u veel vertellen over het gebied dat u bezoekt. Zij zullen hun uiterste best doen om er voor te zorgen dat u de smaak van een cruise te pakken krijgt zoals vele anderen voor u.

U kunt de hele boot ook voor uw eigen gezelschap van max. 11 personen huren en in gezamenlijk overleg een route bespreken.

De cruises vertrekken voor het merendeel vanuit Oban aan de westkust. U rijdt er in uw eigen auto via een prachtige route naar toe of maakt dezelfde tocht per trein  vanaf Glasgow. U kunt tegen betaling ook afgehaald worden van Glasgow Airport.
Bent u bang dat een cruise op zee iets te veel voor u is? Er is ook een cruise  waarbij het binnenland wordt bevaren via Loch Ness en het Caledonian Canal. Doordat de lochs (meren) diep het land in gaan is er veel beschutting en hebt u geen zeebenen nodig.