Outlander Tours voor 1 - 6 personen met Andrew & Diane Nicholson

Outlander: The Past Lives Experience

Het echtpaar Andrew & Diane Nicholson heeft zich gespecialiseerd in de geschiedenis van Schotland en het zal u dan ook niet verbazen dat  zij zich ook op de succesvolle serie Outlander  gericht hebben, die over zo’n  belangrijke periode in de Schotse geschiedenis gaat. 

Reizen door de tijd  is een belangrijk thema in Outlander en speelt ook een hele grote rol in het leven van Diane. Zij heeft  zich nl. gespecialiseerd in Past Life Regression Therapy.  Tijdens de sessies wordt  hypnotherapie gebruikt om een persoon in de tijd terug te brengen naar zijn/haar vorige levens of incarnaties d.m.v. herinneringen en ervaringen die in het gewone leven verborgen zijn in het onderbewuste. U vindt hier meer informatie over de therapie. 

Tijdens de meerdaagse reizen kunt u zonder extra kosten zo’n Past Life Regression Therapy sessie volgen. 

Er zijn een aantal mogelijkheden om op vaste data met hen op reis te gaan en u kunt de reizen ook boeken voor u alleenmet zijn tweeën of met uw eigen groepje van max. 6 personen op een zelf gekozen datum.

Ze hebben een mooi, comfortabel 9 pers. Mercedes busje met airco en een geluidssysteem voor groepjes tussen 3 en 6 personen en een comfortabele Subaru Outback met airco en een geluidssysteem voor 1 of 2 personen. U kunt heerlijk relaxen terwijl zij u over de geschiedenis, de gebeurtenissen en Jacobieten vertellen.
De prijzen die bij de reizen staan, zijn bij benadering. Op het moment dat u boekt, nemen we de koers van dat moment en herberekenen de prijs van uw reis. Er kan dus een verschil in prijs ontstaan. (lager of hoger). 

Outlander The Past Lives Experience: een 1 daagse rondrit vanuit Inverness

De 1 daagse Outlander tocht op vaste datum voor max. 6 personen vindt in 2019 plaats op:  maandag 22 juli, vrijdag 2 augustus, maandag 5 augustus, maandag 19 augustus, zaterdag 31 augustus, donderdag 5 september en zondag 8 september.  Prijs: €130.00 p.p. 

Het programma van de dag: Clan Fraser en Clan MacKenzie. Het Wardlaw Mausoleum, speciaal voor de Clan Fraser gebouwd, Beauliy Priory waar Claire Maisri, de Lovat’s Seer ontmoette, Castle Leod, Culloden en afsluitend de Clava Cairns.

De maaltijden en toegangsprijzen zijn exclusief. U krijgt gelegenheid om ergens te lunchen/koffie/thee te drinken en tijd genoeg om de bezienswaardigheden  op uw gemak te bezoeken. Vertrek is ’s morgens 9.00 en u bent om 18.00 weer terug. U krijgt een prachtige herinnering aan deze dag, want Andrew, die een professionele fotograaf is, maakt bij de bezienswaardigheden foto’s van u, die hij u mailt na afloop.

Outlander The Past Lives Experience: 7 daagse reis door heel Schotland

De 7 daagse Outlander reis op vaste data in 2019  waar u op in kunt schrijven vertrekt vanuit Linlithgow, halverwege Edinburgh en Glasgow. U reist er op de dag voor de start van de reis zelf naar toe en overnacht daar.

 • Van 24 juli tot 17.00 op 31 juli is er nog 1 plaats vrij. Prijs €2099.00
 • Van 21 augustus tot 17.00 op 28 augustus zijn er nog 4 plaatsen vrij. Prijs €2099
 • Van 18 september tot 17.00 op 25 september zijn er nog 2 plaatsen vrij. Prijs €1990.00
 • Van 16 oktober tot 17.00 op 23 oktober zijn er nog 2 plaatsen vrij. Prijs €1899.00
 • De prijs is gebaseerd op 2 personen in een 2 pers. kamer met badkamer en de toegang tot de bezienswaardigheden is inclusief in de prijs, evenals een heerlijke high tea in Culloden House. 
 • De prijs voor alleengebruik van een 2 pers. kamer is op aanvraag.
 • U hebt  de eerste 3 nachten in Linlithgow een mooie kamer met klein keukentje, waar een mand met lekkernijen staat, u koffie/thee kunt maken en ’s morgens geniet u van een heerlijk ontbijt. 
 • De laatste 4 nachten verblijft de groep in Nairn in een klein Boutique Hotel. Er zijn 4 kamers met badkamer, een lounge, een eetkamer, een grote keuken en een bar.  Het hotel ligt aan het strand, waar u via een privé weggetje komt.  ’s Morgens een lekker ontbijt. U kunt hier als groep ’s avonds koken of de maaltijden in het stadje gebruiken. 
 • Lunches en diners en drankjes zijn niet inbegrepen in de prijs.

Kijk op Outlander voor de complete beschrijvingen.

3 daagse tour met eigen groep en op zelf gekozen datum tussen april en eind oktober

U kunt met 1 of 2 personen deze tour boeken voor de totale prijs van €1325.00 en voor de totale prijs van €1575.00 van 3 tot 6 personen. De maaltijden, toegangsprijzen en accommodatie zijn niet inclusief.

Het programma van dag 1 en 2  is dag 4 en dag 5 van de 7 daagse tour. (incl.  Past Life Regression sessie als u dat wilt)

Op dag 3 bezoekt u:

 • Het dorpje dat gebruikt werd om de huur te innen (filmlocatie), lijkt op dit  Folk Museum bij Newtonmore waar de huisjes nagemaakt zijn en  acteurs laten zien hoe men daar leefde en werkte.
 • Ruthven Barracks deed dienst als opvanglocatie na de vreselijke slag van Culloden. De mannen die konden ontsnappen wachtten daar op Bonnie Prince Charley, die echter niet kwam en zelf met behulp van Flora MacDonald ontsnapte naar Skye. Hij stuurde een boodschapper met een  briefje waarop stond: ‘Let every man seek his own safety in the best way he can.’ De mannen staken Ruthven Barracks in brand en gingen huns weegs.
 • Craig na Dun op de prachtige stille plek in Rannoch Moor

U wordt  om 9.00 opgehaald van uw accommodatieadres in Inverness en weer teruggebracht om 17.30.

Ook hier krijgt u na afloop een prachtige fotoserie, die tijdens de dagen gemaakt is.

Wilt u uw huwelijksgelofte nog eens bevestigen of hernieuwen, dan kunt u  o.l.v. Diane een handfasting ceremony doen en Andrew maakt foto’s of een film. Handfasting is een oud Schots gebruik waarbij de handen van de bruid en de bruidegom aan elkaar vast gebonden worden en ze samen een schaal (quaich = liefdeskelk) whisky op moeten drinken en dus goed samen moeten werken. Lukt dit, dan gaan ze vast een gelukkig huwelijk hebben!!!