Glasgow en Loch Lomond

6 daags reisje Glasgow en misschien ook een dagje Loch Lomond National Park?

Een tripje Glasgow in combinatie met Loch Lomond National Park: een ‘feestelijke’ combinatie.

 • Optie A: een prachtige 4*B&B in het centrum van Glasgow voor de echte Citytrip fanaten
 • Optie B: een 4* B&B in het stadje Helensburgh
 • Optie C: een 4* B&B in het dorpje Arrochar vlak bij Loch Lomond.
 • Optie D: een 4* B&B in het dorpje Maybole ten zuiden van Glasgow
 • Optie E: een 4* B&B helemaal op het platteland tussen Falkirk en Airdrie

Glasgow is een hele levendige studentenstad, die het echt verdient om door velen ontdekt te worden. Het is er natuurlijk wel heel druk en hectisch en daarom bieden we dit reisje aan met verblijf in de stad zelf, maar ook met accommodatie op een rustige plek van waaruit u met de trein of bus heel gemakkelijk 1 of een paar dagen naar Glasgow rijdt. Geen files of parkeerproblemen, want de trein- en busstations zijn midden in de stad.

Suggesties voor Glasgow

U zou een bezoek kunnen brengen aan het Mackintosh House, waar het genie Charles Rennie Mackintosh met zijn vrouw woonde of het Kelvingrove Art Museum waar de grootste collectie van Mackintosh te vinden is: glas, papier, textiel, borduurwerk, sieraden, metaal, zilver, emaille en meubelstukken.

Misschien wilt u helemaal niet naar Mackintosh en maakt u het liefst een wandeling door de stad, waarbij u op allerlei mooie plekken komt. Hebt u na deze wandeling nog tijd dan is The Lighthouse met de schitterende trap en uitzicht vanaf het dak over de stad een echte aanrader. Er is een prachtige Botanische Tuin, grote parken en u kunt winkelen tot u er bij neer valt.
Kunnen uw benen/voeten niet nog meer activiteiten aan? Er zijn ontzettend veel leuke gelegenheden om iets te drinken of te eten.

Voor koorliefhebbers is er iedere middag om 16.00 een gezongen mis in St. Mungo’s Cathedral. Gratis toegang.

Wilt u wel eens bij een Festival op het water zijn, dan is Clydebuilt Festival op de river Clyde van 11 en 12 september 2021 een echte belevenis. Roeiwedstrijden, Shanti koren, workshops, kraampjes, andere muziek, een levendige boel.

In Glasgow vindt u ook het Glasgow’s Mural Trail: gigantische schilderijen op muren van allerlei gebouwen. Dit project werd in 2014 door de gemeente Glasgow in gang gezet om plekken, die er niet aantrekkelijk uitzagen en waar mensen niet graag kwamen, toegankelijker te maken. Dit idee werd zo positief ontvangen door de bevolking en bezoekers, dat er binnen de kortste keren 29 schilderingen verschenen. Klik op wandeling langs een flink aantal muurschilderingen en voetjes van de vloer!!

Een dagtocht door het Loch Lomond gebied.

Vanuit Helensburgh en vooral vanuit Arrochar zit je zo bij Loch Lomond, waar regelmatig een parkeerplaats is om van het uitzicht te genieten. Het dorpje Luss is klein, met lieve huisjes, je kunt er een rondvaart op Loch Lomond maken, de Riverwalk, die aangegeven staat met bordjes is niet vermoeiend en aardig om te doen. Je komt dan ook in een bijzonder parkje, dat als gedenkplaats voor overledenen dient. Indrukwekkend.

Verder naar het noorden en dan een kijkje nemen in het dorpje Killin, waar een hele brede waterval dwars door heen loopt. Ook het eilandje van de lokale clan is te bezoeken. Je haalt de sleutel bij de VVV.

De tocht gaat verder naar het kleine kerkje met kerkhof midden in de natuur omringd door hoge heuvels waar (rode) Rob Roy begraven ligt. Hij was een soort Schotse Robin Hood. Dwars door het Trossachs National Park rijdt u weer terug.

Hebt u echter meer zin in een bezoek aan het prachtig gerestaureerde Stirling Castle, dan is dat ook een aanrader. Er is ontzettend veel te zien en te doen. Ook het kerkhof aan de voet van het kasteel is mooi.

Een wandeling door Glasgow

Op uw laatste dag zou u nog een keertje naar Glasgow kunnen gaan om de laatste inkopen te doen. In één van de andere wijken ligt de oude St. Mungo’s Cathedral , die een bezoek meer dan waard is en daarna zou u een stukje kunnen ‘klimmen’  om een kijkje te nemen op de enorme en imposante Necropolis met als bonus mooi uitzicht op de stad.

Maar ook een wandeling naar de andere kant van het centrum langs de Clyde en bijv. kriskras door de oude smalle straatjes is een echte aanrader. Is het een beetje fris? Ga naar de voormalige overdekte fruitmarkt en kom weer lekker bij.

Een dagtocht in het 16 pers. busje met chauffeur/reisleider van Rabbie’s

Hebt u geen auto tot uw beschikking, maar wilt u wel graag een tocht maken door het prachtige landschap ten noorden van Glasgow, dan kunnen we een dagtocht voor u boeken bij Rabbie’s, die door heel Schotland 1 en meerdaagse rondtochten organiseert op vaste dagen. Ze worden nooit geannuleerd, dus al zou u de enige zijn die geboekt heeft, dan vertrekt de chauffeur gewoon op de afgesproken tijd. Al een flink aantal van onze klanten heeft met Rabbie’s gereisd, en ze waren allemaal meer dan tevreden over de chauffeur/reisleider.

Als u op Rabbie’s klikt, komt u op de pagina met dagtochten en tochtjes van een halve dag vanuit Glasgow.

De TravellingWELL.nl Reisgids

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt.

Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • de TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een  map samen met uw reispapieren en een kaart van Schotland naar het door u opgegeven adres gestuurd
 • U kunt er ook voor kiezen om de TravellingWELL.nl Reisgids  alleen als  PDF te ontvangen, zodat u de map niet mee hoeft te sjouwen. U krijgt  dan alleen de kaart van Schotland en de papieren per post toegestuurd

Like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen. Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega’s.