Glasgow en Loch Lomond

4 of 6 daags reisje Glasgow en misschien ook een dagje Loch Lomond National Park?

Een tripje Glasgow in combinatie met Loch Lomond National Park: een ‘feestelijke’ combinatie.

 • Optie A: een prachtige 4*B&B in het centrum van Glasgow voor de echte Citytrip fanaten
 • Optie B: een 4* B&B in het stadje Helensburgh
 • Optie C: de eigenaars van de B&B in Helensburgh hebben ook een flatje voor 3 personen, zodat u zelf voor de maaltijden kunt zorgen
 • Optie D: een 4* B&B in het dorpje Arrochar vlak bij Loch Lomond.
 • Optie E: een 4* B&B in het dorpje Maybole ten zuiden van Glasgow
 • Optie F: een 4* B&B helemaal op het platteland tussen Falkirk en Airdrie

Glasgow is een hele levendige studentenstad, die het echt verdient om door velen ontdekt te worden. Het is er natuurlijk wel heel druk en hectisch en daarom bieden we dit reisje aan met verblijf in de stad zelf, maar ook met accommodatie op een rustige plek van waaruit u met de trein of bus heel gemakkelijk 1 of een paar dagen naar Glasgow rijdt. Geen files of parkeerproblemen, want de trein- en busstations zijn midden in de stad.

Vliegen naar Glasgow

U vliegt  vanaf Schiphol en komt een half uur later (Engelse tijd) aan.  Als u in Glasgow verblijft en alleen de stad wilt doen, dan kunt u gewoon met de bus naar het centrum.   Wilt u ook zelf op pad kunnen in een auto, dan is het het handigst dat we een huurauto voor u regelen, zodat u van niemand afhankelijk bent en meteen op pad kunt. De 4* B&B in Glasgow heeft een privé parkeerplaats. Of misschien steekt u liever over van IJmuiden naar Newcastle en neemt u uw eigen auto mee? De reis wordt dan een 6 daags reisje, omdat u 2 x met de nachtboot gaat.

Suggesties voor Glasgow

U zou een bezoek kunnen brengen aan het Mackintosh House, waar het genie Charles Rennie Mackintosh met zijn vrouw woonde of het Kelvingrove Art Museum waar de grootste collectie van Mackintosh te vinden is: glas, papier, textiel, borduurwerk, sieraden, metaal, zilver, emaille en meubelstukken.

Misschien wilt u helemaal niet naar Mackintosh en maakt u het liefst een wandeling door de stad, waarbij u op allerlei mooie plekken komt. Hebt u na deze wandeling nog tijd dan is The Lighthouse met de schitterende trap en uitzicht vanaf het dak over de stad een echte aanrader. Er is een prachtige Botanische Tuin, grote parken en u kunt winkelen tot u er bij neer valt.
Kunnen uw benen/voeten niet nog meer activiteiten aan? Er zijn ontzettend veel leuke gelegenheden om iets te drinken of te eten.

Voor koorliefhebbers is er iedere middag om 16.00 een gezongen mis in St. Mungo’s Cathedral. Gratis toegang.

Wilt u wel eens bij een Festival op het water zijn, dan is Clydebuilt Festival op de river Clyde van 4 – 6 september 2020 een echte belevenis. Roeiwedstrijden, Shanti koren, workshops, kraampjes, andere muziek, een levendige boel.

Een ander festival op het water is River of Light in de Kip Marina Inverclyde in the Firth of Clyde ten westen van Glasgow op zaterdag 10 oktober 2020. Een stoet verlichte schepen zal er in de avond prachtig uitzien en verder is er optocht met toortsen, voedsel en drankkraampjes en een heleboel andere zaken, die nog niet vermeld worden. Dit is het begin van de 3 daagse Scottish Boat Show.

Een dagtocht door het Loch Lomond gebied.

Vanuit Helensburgh en vooral vanuit Arrochar zit je zo bij Loch Lomond, waar regelmatig een parkeerplaats is om van het uitzicht te genieten. Het dorpje Luss is klein, met lieve huisjes, je kunt er een rondvaart op Loch Lomond maken, de Riverwalk, die aangegeven staat met bordjes is niet vermoeiend en aardig om te doen. Je komt dan ook in een bijzonder parkje, dat als gedenkplaats voor overledenen dient. Indrukwekkend.

Verder naar het noorden en dan een kijkje nemen in het dorpje Killin, waar een hele brede waterval dwars door heen loopt. Ook het eilandje van de lokale clan is te bezoeken. Je haalt de sleutel bij de VVV.

De tocht gaat verder naar het kleine kerkje met kerkhof midden in de natuur omringd door hoge heuvels waar (rode) Rob Roy begraven ligt. Hij was een soort Schotse Robin Hood. Dwars door het Trossachs National Park rijdt u weer terug.

Hebt u echter meer zin in een bezoek aan het prachtig gerestaureerde Stirling Castle, dan is dat ook een aanrader. Er is ontzettend veel te zien en te doen. Ook het kerkhof aan de voet van het kasteel is mooi.

Een wandeling door Glasgow

Op uw laatste dag zou u nog een keertje naar Glasgow kunnen gaan om de laatste inkopen te doen. In één van de andere wijken ligt de oude St. Mungo’s Cathedral , die een bezoek meer dan waard is en daarna zou u een stukje kunnen ‘klimmen’  om een kijkje te nemen op de enorme en imposante Necropolis met als bonus mooi uitzicht op de stad.

Maar ook een wandeling naar de andere kant van het centrum langs de Clyde en bijv. kriskras door de oude smalle straatjes is een echte aanrader. Is het een beetje fris? Ga naar de voormalige overdekte fruitmarkt en kom weer lekker bij.

Een dagtocht in het 16 pers. busje met chauffeur/reisleider van Rabbie’s

Hebt u geen auto tot uw beschikking, maar wilt u wel graag een tocht maken door het prachtige landschap ten noorden van Glasgow, dan kunnen we een dagtocht voor u boeken bij Rabbie’s, die door heel Schotland 1 en meerdaagse rondtochten organiseert op vaste dagen. Ze worden nooit geannuleerd, dus al zou u de enige zijn die geboekt heeft, dan vertrekt de chauffeur gewoon op de afgesproken tijd. Al een flink aantal van onze klanten heeft met Rabbie’s gereisd, en ze waren allemaal meer dan tevreden over de chauffeur/reisleider.

Als u op Rabbie’s klikt, komt u op de pagina met dagtochten en tochtjes van een halve dag vanuit Glasgow.

De TravellingWELL.nl Reisgids

De TravellingWELL.nl Reisgids bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

Like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen. Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega’s.