The bonnie banks of Loch Lomond

The bonnie bonnie banks of Loch Lomond

Deze reis naar The bonnie bonnie banks of Loch Lomond begint ’s morgens na aankomst in Newcastle tussen 10.00 en 10300 meteen met een mooie route langs Hadrian’s Wall naar Carlisle. Daarna naar het noorden via Gretna Green (een stop om de smidse te zien en uw eerste doedelzakspeler?) naar een Tibetaans klooster in de omgeving van Lockerby. In de loop van de middag rijdt u naar uw 4**** B&B in Helensburgh of in de 4**** B&B in Arrochar waar u hartelijk ontvangen zult worden. 

Een dagtocht om Loch Lomond

Eerst langs Loch Lomond en een koffiestop vlakbij de watercentrale met schitterend uitzicht op het meer en dan naar Lochearnhead, waar u een prachtige wandeling van ong. 3-4 uur zou kunnen maken. In Balquhidder staat een klein kerkje waar de ‘schurk’ Rob Roy met zijn gezin is begraven. Bij Loch Katrine kunt u een (elektrische) fiets huren en een prachtige tocht maken en met de stoomboot terug. Verder is Inchmahome Priory op een eilandje in het Lake of Menteith  een romantisch alternatief.

Een dagtocht naar Geilston Garden, Dunbarton Castle en Denny Ship Model Experiment

Eerst naar de naburige Geilston Garden (klik hier om de tuin te zien), een tuin die 200 jaar geleden aangelegd werd. Het is een hele stille tuin, waar u heerlijk tot rust kunt komen. Er is een grote ommuurde tuin met een Sequoia van 30 meter hoog. Er is een kruiden/groente tuin en een parkdeel. U kunt lekker langs het stroompje lopen.
Houdt u niet van tuinen, maar wel van techniek dan is de Denny Ship Model Experiment Tank (klik hier voor informatie): een buitenkansje.

Vervolg dagtocht met Dumbarton Castle en Alexandria Motor Heritage Museum

Dumbarton Castle was het centrum van het oude Strathclyde vanaf de 5e tot de 11 e eeuw. Het ligt boven op een vulkanische rots en er is prachtig uitzicht op the Firth of Clyde. Er is een geologische wandeling uitgezet. Je moet wel veel trappen op, dus bent u niet zo goed ter been, dan is dit geen goed kasteel voor u. Terug over Alexandria, dat vroeger een belangrijke stad was voor de katoenindustrie en later voor de auto industrie. U vindt er nu het Motoring Heritage Museum in een prachtig Victoriaans gebouw, waarin ook een groot winkelcentrum zit . Er zijn allerlei auto’s tentoongesteld. Toegang is gratis.

Een rustige dag?

Hebt u ook eens gewoon zin om lekker rustig aan te doen? Geniet dan eerst op uw gemak van het lekkere ontbijt en installeer u daarna met een lekker boek in de serre of als het mooi weer is in de tuin. Het kan bijna niet ontspannender! Vogels vliegen af en aan en u zit heerlijk tussen de bloeiende planten. Vanuit Balmillig kunt u ook een rondje gaan golfen. Gasten van Balmillig krijgen korting. Zit u in de B&B in Arrochar, dan is een bezoekje aan het dorpje Luss bij het prachtige Loch Lomond een heerlijk uitje! En een bezoek aan het prachtige Hill House, dat nu in een kooi staat om te drogen, is nu wel heel bijzonder want u komt op het dak en loopt op de steigers en een deel van de binnenkant is ook weer te bezoeken.

Een dag naar Glasgow: winkelen, Mackintosh, parken, het havengebied, musea?

Voor Glasgow zit er een stadswandeling in de TravellingWELL.nl Reisgids waarmee u langs mooie plekken komt en een behoorlijk deel van de stad zult zien. U zou naar The Willow Tearoom van Mackintosh kunnen gaan voor de lunch of een Cream Tea. Naar de voormalige haven met prachtige musea en de enorme kraan, waar je op kunt. En voor kunstliefhebbers zijn er diverse prachtige musea.

Een boottochtje over Loch Lomond evt. in combinatie met een prachtige wandeling van 11 km.

Er zijn diverse plaatsen langs Loch Lomond, waar u een boottochtje kunt maken. Tarbet biedt de meeste keus: van rondvaarten, tot gecombineerde overtochten met daar tussen in een wandeling. Een hele mooie optie is de West Highland Rambler 1. U vaart naar Rowardennan in 45 minuten en loopt dan langs het meer naar het noorden (11 km.). Vanaf Inversnaid vaart u weer terug naar Tarbert in 30 minuten terwijl u geniet van het gratis glaasje fris, wijn of bier.

De terugreis naar Newcastle

Als u op tijd vertrekt uit uw B&B kunt u ook op de terugreis nog een mooie tocht maken met bezoeken aan Melrose Abbey, waar het hart van Robert the Bruce begraven ligt, maar ook een varken, dat op een doedelzak speelt. In het zelfde dorpje zijn ook de kleine Harmony Garden en Priorwood Garden & Dried Flower shop. Een half uurtje verder op is de ruïne van de enorme Jedburgh Abbey ook zeer de moeite waard.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt.

Hij bevat:

  • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
  • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
  • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
  • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
  • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
  • de TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een  map samen met uw reispapieren en een kaart van Schotland naar het door u opgegeven adres gestuurd
  • U kunt er ook voor kiezen om de TravellingWELL.nl Reisgids  alleen als  PDF te ontvangen, zodat u de map niet mee hoeft te sjouwen. U krijgt  dan alleen de kaart van Schotland en de papieren per post toegestuurd

Like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen. Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega’s.