Het lieflijke Kingdom of Fife

Het lieflijke Kingdom of Fife

Met deze reis in The Kingdom of Fife kunt u heel veel kanten op. Het Kingdom of Fife is prachtig, maar Edinburgh ligt ook heel dichtbij, wat wil een mens nog meer? Na de overtocht op de veerboot van DFDS van IJmuiden naar Newcastle rijdt u de volgende ochtend tussen 10.00 en 10.30 van boord. U rijdt om Edinburgh heen naar de kust van Fife en bent aan het einde van de middag welkom in uw hotel of vakantiewoning. Zit u een beetje vol in uw hoofd? Maak heerlijke wandelingen over het kustpad en ‘zwoeg’ tegen de zeewind in of laat u voortstuwen door die zelfde wind. Wedden dat u ’s avonds slaapt als een roos?

Naar de ruïne van Lochleven Castle en het stadje Kinross

Een bezoekje aan de prachtig gelegen ruïne van Lochleven Castle. U vaart er met een bootje naartoe. In dit kasteel zat Mary, Queen of Scots, gevangen en werd zij gedwongen om afstand van de troon te doen! In het vriendelijke dorpje Kinross kunt u een wandeling maken deels langs het meer en/of lekker in het kleine plaatsje rondkijken.

Het indrukwekkende Falkland Palace, Cupar en Hill of Tarvit

Een bezoek aan Falkland Palace en tuin met de eerste koninklijke tennisbaan, waar door de toenmalige koningin in pyjama getennist werd! Vervolgens naar de Hill of Tarvit, waar u o.a. een potje Hickory Golf kunt spelen: de oorspronkelijke manier om golf te spelen. Hebt u nog tijd en zin dan is het stadje Cupar, de voormalige hoofdstad van Fife, ook de moeite waard. 

De kustweg naar het noorden en naar St. Andrews, Kellie Castle en The Secret Bunker

Eerst rijdt u via de mooie kustweg naar het noorden en komt dan door het lieflijke dorpje Crail. St. Andrews is het Mecca voor de golfliefhebbers, maar heeft ook een prachtige kathedraal en kasteel en William en Kate hebben er natuurlijk ook gestudeerd!

Door de binnenlanden terug naar Kellie Castle: een intiem landhuis/kasteel met schitterende tuin.  Een bezoek aan de enige geheime bunker van Schotland, die daar in de buurt ligt is echter ook zeer interessant!

Een dagje Edinburgh

De P&R parkeerplaats bij de Firth of Forth bruggen ligt op een uurtje afstand en u kunt  heel gemakkelijk met de bus verder naar Edinburgh. Een dag is natuurlijk helemaal niet genoeg, maar u kunt in ieder geval een groot deel van de prachtige oude en nieuwe stad zien als u een kaartje voor de hop on hop off bus koopt. Gek op planten? Dan kunt u bij de Botanic Gardens uitstappen!

Vervolg Edinburgh of nog een dagje er naar toe

Alleen rondlopen in deze schitterende, levendige stad is eigenlijk al genoeg. De vele toeristen, de doedelzakspelers, de terrasjes en pubs, het heerlijk rustige park langs Princes Street waar de belangrijkste winkels zijn en een enorm aantal gratis musea, die voor ieder wat wils hebben. U zou ook naar het dorpje Leith kunnen gaan voor een bezoek aan het voormalige ‘drijvende’ paleis van de koninklijke familie met zelfs een Rolls Royce aan boord.

Met de bus naar St.Monans en terug wandelen langs de kust?

Voor diegenen, die van wandelen houden is deze dag vast een succesnummer. Het handigst is om eerst met de bus naar St. Monans te rijden en dan terug te lopen langs de zee.( ruim 5 km.). U hebt dan de tijd aan uw zelf en kunt lekker ontspannen genieten. Al lopend langs het water met pauzes wanneer u daar zin in heeft, komt u in  de leuke dorpjes St. Monans en Pittenweem, waar u de sleutel kunt halen voor de grot. Of misschien neemt u wel een heerlijke fish and chips of een Cream Tea?

Terugreis naar Newcastle

Omdat het niet zo’n lange reis is, kunt u uw dag rustig indelen en misschien nog wel een bezoek brengen aan de indrukwekkende ruïne van Linlithgow Palace. Of u rijdt helemaal langs de prachtige kust terug naar Newcastle en stopt nog even bij een van de vele kastelen.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt.

Hij bevat:

  • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
  • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
  • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
  • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
  • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
  • de TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een  map samen met uw reispapieren en een kaart van Schotland naar het door u opgegeven adres gestuurd
  • U kunt er ook voor kiezen om de TravellingWELL.nl Reisgids  alleen als  PDF te ontvangen, zodat u de map niet mee hoeft te sjouwen. U krijgt  dan alleen de kaart van Schotland en de papieren per post toegestuurd