Het TravellingWELL.nl The Enchanted Forest Arrangement in Pitlochry in oktober

Het TravellingWELL.nl The Enchanted Forest Arrangement in Pitlochry in oktober

Dit speciale arrangement geldt tussen woensdag 2 oktober en maandag 4 november 2019 in een 4* Guest House in Pitlochry, een 4* B&B in Blair Atholl en in het familie hotel in het dorpje Blair Atholl

Credits: Angus Forbes
Credits: Angus Forbes
Credits: Angus Forbes

Ieder jaar opnieuw start het creatieve team van Enchanted Forest met een schone lei om een prachtige licht en geluidshow samen te stellen. Het enige dat nooit verandert is de locatie:  Fascally Wood bij Pitlochry in het prachtige Perthshire.
Voor de 2019 licht en geluidshow staat het indrukwekkende heelal in de schijnwerper. Geïnspireerd door de ongekende schoonheid van de hemel boven het prachtige bos, is er een spectaculaire show samengesteld die adembenemende beelden d.m.v. technische hoogstandjes combineert met inspirerende geluiden en klanken.  Als bezoeker volg je de kronkelende paadjes langs het geheimzinnige Loch Dunmore, dan dieper het bos in en tijdens uw wandelingetje zullen uw ogen, oren en neus behoorlijk aan het werk gezet worden door de u omringende geluiden, beelden en geuren. De wandeling is 1.8 km. lang en u doet er tussen de 30 en 60 min. over. Vele bezoekers doen de wandeling meerdere keren. Je kiest een tijd tussen 18.15 en 21.00 en mag dan vanaf die tijd in de shuttlebus er naartoe.

Credits: Angus Forbes
Credits: Angus Forbes
Credits: Angus Forbes

De omgeving van Pitlochry en Blair Atholl

In de omgeving zijn heuvels, bergen, woeste rivieren en kabbelende kreekjes, valleien, kleine en grote meren, dorpjes, stadjes en steden en talloze bezienswaardigheden. U vindt er de Grampian Mountains, het Cairngorms National Park en het Trossachs National Park en ski-liefhebbers kunnen er tot ver in het voorjaar terecht.

Omdat Perthshire zo centraal gelegen is, is het ook heel goed mogelijk om The Highlands of Scotland, wat noordelijker en westelijker, tijdens een dagtocht te bezoeken. Klik op de kaart om een aantal mogelijkheden te zien.

Vanaf Newcastle naar Pitlochry of Blair Atholl

U komt ’s morgens om ong. 10.00 aan in Newcastle, waarna de vakantie echt kan beginnen. U rijdt over een vrij rustige weg richting Edinburgh. Onderweg zou u al een prachtig landhuis kunnen bezoeken, een mountain safari in een landrover kunnen maken of lekker wandelen langs de rivier. Aan het eind van de middag komt u aan bij uw accommodatie adres .

Naar 1 van de 1 distilleerderijen in Pitlochry en in de loop van de middag naar Boer Neil met zijn schapen?

Er zit een mooie wandeling in uw Reisgids waarmee u langs de 2 distilleerderijen komt en langs de velden en door het bos loopt.
Maar het klapstuk van de dag zal voor velen onder u vast het bezoek aan een boerderij zijn waar boer Neil zeer bedreven is met zijn honden en u laat zien wat die honden allemaal kunnen. Er zijn ook altijd jonge dieren, die na de demonstratie gevoerd mogen worden.

Een rondrit door het Cairngorm National Park

Een rondrit door het schitterende Cairngorm National Park. Adembenemende uitzichten over het ruige landschap met de bergen op de achtergrond. U komt langs het koninklijke Balmoral Castle, dat soms bezocht kan worden. In Glenshee kunt u vanaf eind oktober vaak al skiën en er is een stoeltjeslift, die het hele jaar in werking is.

Blair Atholl: bezoek aan het sprookjesachtige Blair Castle?

Het sprookjesachtige Blair Castle met ook een ommuurde tuin en een groot bos is meer dan de moeite waard en de uren zullen omvliegen! Er worden heel veel activiteiten en evenementen georganiseerd. Klik op activiteiten Blair Castle om die te zien.

Een heel leuk lunchadresje is de oude watermolen vlak bij het hotel. De broodjes en het gebak worden van het eigen gemalen meel gebakken. Er is een goed fietsverhuur bedrijf bij het vakantiepark bij Blair Castle.

Met de trein naar Fort William of nog verder naar Mallaig

Een dag dwars door de woeste Highlands of Scotland helemaal naar de westkust. Eerst een autoritje van een uur naar het meest afgelegen treinstation Rannoch Station en daar op de trein voor één van de mooiste treinritten in Schotland. 
Door het uitgestrekte Rannoch Moor waar je alleen maar met de trein kunt komen, via Spean Bridge naar Fort William, waar ook de Jacobite Steam Train vertrekt, die eveneens naar Mallaig vertrekt.

Aviemore en omgeving

Een dagje Aviemore en omgeving. Ook hier zult u een keuze moeten maken, want er zijn ontzettend veel verschillende activiteiten, die u kunt ondernemen.

 • Een ritje met de Strathspey Railway.
 • Een bezoek aan het Osprey centre (visarenden en andere vogels).
 • Het rendiercentrum en samen met de gids de heuvel op naar de grote kolonie.
 • Het dorpje Aviemore zelf
 • Rothymurchus is een buitensport centrum waar je alle mogelijke buitensporten kunt boeken: kanoën, raften, canyoning, rijden op een quad, mountainbiken en vele andere zaken. Iets voor adrenaline freaks!

De rit terug naar Newcastle

Vanaf Pitlochry of Blair Atholl rijdt u over de A9 richting Edinburgh en dan via de kust terug? Misschien heeft u nog wel tijd om bij Lindisfarne op Holy Island te kijken en bij Newcastle een korte stop te maken bij The Angel of the North.

Like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen. Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega’s.

vraag een offerte aan

Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Gezinskamers of aparte kamers
 • Bij verschillende accommodatie mogelijkheden: uw voorkeur
 • Of en zo ja welke extra opties u toe wilt voegen

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.