The Highlands of Scotland met Highland Games

The Highlands of Scotland met Highland Games

Hebt u altijd al eens een bezoek willen brengen aan Highland Games om samen met de enthousiaste Schotten te genieten van de optredens en wedstrijden van de dansers, doedelzak groepen, atleten en sterke mannen en dan zelf ook nog meedoen aan de afsluitende Ceilidh (traditionele dansen in groepen)?
Tijdens deze reis met verblijf in een van de heerlijke B&B’s in Banavie net buiten Fort William of in Fort William, kunt u uw droom in vervulling laten gaan en de Highland Games in Arisaig of  in Mallaig of in Glenfinnan mee maken. Is er geen beschikbaarheid meer in de B&B’s in Banavie of Fort William dan is er misschien nog plaats in de 4* B&B in Spean Bridge (slechts 17 km. verderop) waarmee we ook werken in dit gebied.

Klik op de kaart om te zien waar de B&B’s liggen en waar de Highland Games plaatsvinden.

Fort William en met de Jacobite Steam Train?

Fort William, het belangrijkste plaatsje van de regio, is op zich niet echt mooi, maar er is wel veel te doen in de omgeving. U kunt er boottochtjes over het meer maken, met de gondel omhoog zoeven naar 650 m. en evt. met de mountainbike weer naar beneden razen, er zijn prachtige sluisjes, die achter elkaar liggen, Neptune’s Staircase genoemd en een bezoek aan de whisky distilleerderij is ook een bezoekje waard. Op het pleintje aan de hoofdstraat is The West Highland Museum met een heel afwisselende collectie over 3 verdiepingen. Het is gratis toegankelijk.

Wilt u ook de schitterende rit maken met The Jacobite Steam Train naar Mallaig over het viaduct van Harry Potter?  Wij kunnen als u een reis bij ons boekt, ook kaartjes voor u bestellen, als u het heel vroeg aankondig. Als u in de gelegenheid bent neem dan een kussentje mee, want u zit op een houten bankje.

Een dag naar Skye: met veerboot heen en over de grote brug of met Glenelg Ferry terug.

Hoewel het een behoorlijke tocht is en uw verblijf op Skye derhalve maar kort zal zijn, behoort een bezoek aan Skye tot de  mogelijkheden. Een prachtige route naar Mallaig langs het monument ter ere van Bonnie Prince Charlie  en het Viaduct uit de film van Harry Potter. Mallaig is een klein, gezellig vissersdorpje. U vaart vanuit de haven naar het zuiden van Skye: Sleat. Interessant is Armadale Castle met een tentoonstellingsruimte over de MacDonalds. Onderweg heeft u schitterend uitzicht op de bergen van Skye. Als u over de grote brug terugrijdt, zou u nog bij de meest gefotografeerde ruïne Eilean Donan Castle kunnen kijken, dat sprookjesachtig omringd door water is. Kiest u ervoor om met het piepkleine bootje terug te gaan, dan rijdt u  zowel op Skye als het stuk na het bootje door een betoverend landschap over 1 baansweggetjes.

Een dag naar het strand, het Glenfinnan monument en naar het viaduct van Harry Potter

Is de dagtocht naar Skye u een beetje te veel van het goede, dan is een bezoek aan het prachtige strand Silver Strands vlak voor Mallaig via de Arisaig Coastal Route een prachtig alternatief. En houdt u van paardrijden, dan kunnen we een rit voor u boeken en galoppeert u misschien wel over het strand. U zou dit kunnen combineren met een rustig bezoek aan het Glenfinnan Visitor Centre en het Glenfinnan Viaduct. Misschien ziet u de Jacobite Train nog wel voorbij komen. In het dorpje Mallaig zijn hele goede Fish and Chips restaurantjes. Een leuke terugtocht is langs de andere kant van Loch Eil en de andere kant van Loch Linnhe naar Ardgour, waar een heel klein bootje van Corran Ferries naar de overkant gaat.

Loch Ness en bezoek aan Urquhart Castle of het Nessie Centrum

Kunt u niet in de Highlands zijn zonder Loch Ness te zien om Nessie te zoeken? Dan op naar Fort William en steeds maar de A82 volgen. U passeert het indrukwekkende Spean Bridge Memorial, het stadje Fort Augustus waar ook weer een serie sluisjes is en komt uiteindelijk bij Loch Ness. Urquhart Castle, eens een zeer machtig kasteel of het Loch Ness Exhibition Centre is waarschijnlijk het punt waar u besluit om weer terug te rijden. Op de  terugweg is de B8004 bij Spean Bridge een heel mooi, maar wel smal weggetje dat eindigt bij de sluisjes tussen Fort William en Banavie.

Glencoe Visitor Centre, een Safari of wandeling?

Een paar kilometer ten zuiden van Glencoe ligt het net helemaal gemoderniseerde National Trust for Scotland Visitor Centre Glencoe. Het ligt op een mooie, rustig plek en vanaf het uitkijkplateau heeft u prachtig uitzicht op de bergen. Er is een informatiecentrum waar u d.m.v. films helemaal uitgelegd krijgt wat hier allemaal heeft plaatsgevonden. In het zomerseizoen organiseren de N.T.S rangers ook meerdere keren per week een safaritocht van 3 uur waar u op plekken komt, die u zelf niet kunt bereiken.

Wilt u de beroemde, maar zeer zware wandeling: The Pap of Glencoe maken, dan moet u eerst terug naar het dorpje Glencoe, waar hij net buiten het dorpje start. Er zijn echter ook hele leuke en gemakkelijke wandelingen te maken vanuit Glencoe langs Lochan. 

De terugreis zou u rond Loch Leven kunnen rijden. In Kinlochleven is een activiteiten centrum waar u o.a. kunt ijsklimmen, maar er is ook een bezoekerscentrum met info over de vroegere aluminium fabriek en natuurlijk ook weer een mooie wandeling.

Een ritje richting Oban

De A828 naar Oban biedt weer heel andere uitzichten en wel richting Mull. Het is een mooie weg, die via Appin naar Castle Stalker leidt, een ruïne van een heel klein kasteeltje op een eilandje. Vanuit het uitzichtpunt bij het Castle Stalker View Café hebt u prachtig uitzicht. Het café zelf heeft grote ramen, comfortabele stoelen en verrukkelijk warm appelgebak met vanille ijs. Een geweldige manier om bijv. op de laatste middag uw verblijf in dit gebied af te sluiten. Het stadje Oban is een gezellige havenplaats, waar de veerboten heen en weer varen en het gezellig druk is. Er is een distilleerderij, een prachtig bouwwerk boven de stad dat lijkt op het Capitool en er zijn genoeg winkels voor de shopaholics.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt.

Hij bevat:

  • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
  • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
  • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
  • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
  • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
  • de TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een  map samen met uw reispapieren en een kaart van Schotland naar het door u opgegeven adres gestuurd
  • U kunt er ook voor kiezen om de TravellingWELL.nl Reisgids  alleen als  PDF te ontvangen, zodat u de map niet mee hoeft te sjouwen. U krijgt  dan alleen de kaart van Schotland en de papieren per post toegestuurd