Mysterieuze vondsten op Orkney

De mysterieuze vondsten en overblijfselen op Orkney

Op de Orkney-eilanden liggen mysterieuze vondsten en overblijfselen, die u nergens anders in Groot-Brittannië zult vinden. Verder zijn  ze onweerstaanbaar voor de liefhebber van de natuur en geschiedenis. Van zandstranden tot torenhoge kliffen, van rustige meren tot rotsige riffen, de 70 eilanden van de archipel bieden het allemaal.
Maar niet alleen het natuurschoon zal u betoveren. De heldere noordelijke wateren die het omgeven leveren heerlijke verse vis en zeevruchten. Het bier en de whisky zijn wereldberoemd. En de landbouwers, wier voorouders ditzelfde land al vijfduizend jaar lang hebben bewerkt, produceren heerlijk smakend vlees en andere landbouwproducten.

Iets heel bijzonders meemaken? Ga in april en maak het jaarlijkse Orkney Ceilidh Festival mee

3 dagen vol workshops traditionele dansen van Orkney en iedere avond een diner en Ceilidh avond met dans en muziek meestal rond half april. Is dat te veel dan kunt u natuurlijk ook slechts 1 workshop doen en 1 Ceilidh avond meemaken. Alle combinaties zijn mogelijk. Wilt u dit graag meemaken, dan kunnen wij dat voor u regelen en u inschrijven.

De reis er naar toe

Met de veerboot van IJmuiden naar Newcastle en dan in uw eigen auto helemaal naar het noorden van Schotland en daar een korte tocht met de veerboot naar Orkney. U overnacht op de heenweg naar Orkney en de terugreis naar Newcastle 2 x 2 nachten zodat u heerlijk kunt ontstressen.

Waar verblijft u?

Wij werken met een aantal eigenaars van kleinschalige accommodatie adressen op schitterende plekken en 1 hotel aan de haven van Kirkwall. De B&B’s, vakantiewoningen en het hotel liggen allemaal op het vaste land van Orkney. Klik op Orkney om de verschillende adressen te bekijken en te vergelijken. Er is er vast één bij waar uw voorkeur naar toe gaat.

Wat kunt u allemaal zien en doen tijdens uw verblijf op Orkney?

Tijdens deze reis maakt u prachtige ritten, bezoekt u natuurlijk de bezienswaardigheden, die zo kenmerkend voor Orkney zijn, wandelt u langs de kust, maar ook in Kirkwall en maakt u een boottochtje naar één van de eilanden.

 • Een rondrit vanuit Kirkwall naar Dingieshowe, St Mary’s, The Churchill Barriers, Italian Chapel, Tomb of the Eagles en terug naar Kirkwall
 • Een ritje naar Deerness om bij de Gloup, een heel diep gat, te wandelen
 • Een wandeling in Kirkwall de hoofdstad met de schitterende St Magnus Cathedral en de overblijfselen van 2 paleizen
 • Een tocht naar Yesnaby, Skara Brae, Ring of Brodgar, Standing Stones of Stenness  en Maeshowe
 • Rondtocht vanuit Kirkwall via Finstown naar Broch of Gurness, Skiba Geo, Brough of Birsay, Marwick Head, Dounby, Corrigall Farm Museum en Fursbreck Pottery
 • Een tochtje langs de kust met o.a. het Saga Centre en de Round Kirk en bezoek aan Stromness met de “Khyber Pass”  
 • Een dag Rousay, Eynhallow, Wyre en Egilsay
 • Naar het vogeleiland Westray
 • Kijk hier naar een kort filmpje over Orkney en het thema: Coasts & Waters

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij bestellen

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt.

Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • de TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een  map samen met uw reispapieren en een kaart van Schotland naar het door u opgegeven adres gestuurd
 • U kunt er ook voor kiezen om de TravellingWELL.nl Reisgids  alleen als  PDF te ontvangen, zodat u de map niet mee hoeft te sjouwen. U krijgt  dan alleen de kaart van Schotland en de papieren per post toegestuurd

U boekt uw reis met Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Garant, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!  Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

Like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen. Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega’s.