3 The Outer Hebrides: Uists, Harris en Lewis

TravellingWELL.nl accommodatie in: 3 The Outer Hebrides

North en South Uist, Harris en Lewis: ook Schotland maar toch weer net anders! De zee is overal, Standing Stones, black houses,versterkte torens, de rotsige kust en heel veel  ……..ruimte!
Klik op de kaart om de locaties te zien.

We kunnen u hier helaas geen hostels aanbieden, omdat we niet in kunnen staan voor de kwaliteit van de community hostels die er zijn. Een klant van ons heeft in een aantal verbleven, omdat hij dat toch wel erg graag wilde en was na zijn verblijf er ook van overtuigd, dat de geleverde service wel erg miniem was. Op deze eilanden is de zondagsrust nog heel belangrijk en is overdag veel dicht. Dat geldt vooral voor Lewis en North Uist. Op South Uist en Barra zijn veel gelegenheden wel open.

Mooie kleine camping vlakbij de zee en het loch in Shawbost op Lewis

“Eilean Fraoich nam bean ard……. Heathered Island of the high hills”.
We hebben deze camping niet zelf bezocht, maar klanten met kinderen waren er enthousiast over.

De eigenaars zijn zeer vriendelijk en ontspannen en willen alles doen om het hun gasten naar de zin te maken, maar hun belangrijkste doel is dat iedereen van de schitterende natuur en rust kan genieten. De plekken voor de tenten, caravans, campers zijn ruim en de ondergrond is vlak. Je kunt desgewenst een aansluiting op de elektriciteit boeken. Er is goed drinkwater, een prima signaal voor de telefoon, WiFi en er zijn toilet/douche gebouwen maar ook plekken waar je overdekt kunt koken en zitten. Er zijn wasmachines/drogers en waslijnen voor als het lekker waait.

Het zwembad van het dorpje is vlakbij en ook ’s avonds geopend in het zomerseizoen. De sportvelden liggen naast de camping en om te voorkomen dat de kleintjes, ouderen, auto’s, tenten beschadigd worden, moet je met je bal naar de sportvelden. Je mag je hond meenemen, als hij/zij zich goed kan gedragen en aangelijnd wordt. Alle gebouwen zijn rolstoelvriendelijk.

Shawbost is een dorp, dat al zo lang als er mensen bestaan bewoond wordt en tradities worden er in ere gehouden. Je ziet er prachtig gerestaureerde Black Houses, er wordt nog veen gestoken en Harris Tweed gemaakt en de zondag is hier nog steeds een rustdag, waarop veel gesloten is en de meeste mensen ter kerke gaan. Het is niet toegestaan om op zondag je was buiten te hangen, dus dat gebeurt op de camping ook niet.

Omdat er geen industrie is en geen hoogbouw is de horizon niet vervuild en kan het er nog echt donker zijn. Het wild op het land en in de zee kan hier nog ongestoord leven en je hebt dan ook grote kans dat je arenden en otters ziet en het is er prima vissen! Er wordt nog echt gewerkt en ’s morgens word je misschien wel wakker van een kraaiende haan of een boer die op zijn tractor naar zijn land rijdt.

3 *** B&B op Lewis

De 3*** B&B ligt aan de A857 in het dorpje Barvas aan de westkant van Lewis. Het is een modern huis met uitzicht op de Atlantische Oceaan vanuit de drie kamers.
Er is een 2 persoonskamer met eigen badkamer, een gezinskamer met 2 persoonsbed en 1 bed voor kind tot 12 jaar en een kamer met aparte bedden, die een badkamer delen. Er is centrale verwarming, haardrogers, een flatscreen, tv en koffie/thee faciliteiten. Er is WiFi en u kunt kiezen uit een Schots ontbijt of continentaal ontbijt. Vanuit deze B&B bent u heel snel bij de prachtige Callanish Standing Stones, Arnol Blackhouse en de schitterende kust van de Butt of Lewis helemaal in het noorden, maar ook het hoofdstadje Stornoway is heel gemakkelijk te bereiken. Je mag je hond meenemen, mits er nog geen andere hond verblijft.

Vakantiewoning voor 8 personen vlak bij de B&B in Barvas en ook van de zelfde eigenaresse

Een groot vakantiehuis met 4 slaapkamers, heel goed uitgeruste keuken met o.a. afwasmachine, wasmachine, magnetron, 1 kamer met en suite badkamer, maar er is ook een gezinsbadkamer, allebei met douche , extra toilet, tuin, wifi, uitzicht op de tuin en de zee, in de woonkamer is een houtbrander, er zijn spelletjes en er is airconditioning . Er zijn 3 slaapkamers met een 2 pers. bed en 1 slaapkamer met een 1 pers. bed. Stornoway ligt op 20 km. afstand.

Vanuit deze woning bent u heel snel bij de prachtige Callanish Standing Stones, Arnol Blackhouse en de schitterende kust van de Butt of Lewis helemaal in het noorden, maar ook een tochtje naar Harris is prima te doen op een dag.

Gearrannan Blackhouse Village op Lewis

Een uniekdorpje met 4 vakantiewoningen aan de Atlantische kust, dicht bij de Callanish Standing Stones en Carloway Broch. Deze authentieke woningen zijn natuurlijk aan onze moderne tijd aangepast, maar zien er nog heel herkenbaar uit als echte crofters woningen.

Ervaar hoe de crofters leefden, geniet van het verse voedsel en de heerlijke baksels in de cafetaria en wilt u een herinnering, dan kunt u die kopen in het dorpswinkeltje. In het hoogseizoen is het er wel heel druk, want dan is het een openluchtmuseum, dat door veel toeristen bezocht wordt.

  • Er is een woning voor 1-2 personen met zeezicht, een fornuis, vloerverwarming, kamer met 2 pers. bed, een douche, een zitkamer met goed uitgerust keukenblok.
  • Er is een eenvoudig huis voor een groep of grote familie met fornuis, radiatoren, kitchenette en 2 zitruimtes, 2 toiletten en 2 douches. Er zijn 2 slaapkamers met 6 bedden en 1 slaapkamer met 2 bedden.
  • Er is een woning met een goed fornuis, vloerverwarming, douche, kamer met 2 pers. bed en kamer met 1 pers. bed, goed uitgeruste kitchenette en in de woonkamer staat ook nog een 2 pers. bedbank.
  • Er is een woning met een goed fornuis, vloerverwarming, douche, kamer met 2 pers. bed en kamer met 1 pers. bed, goed uitgeruste kitchenette en in de woonkamer staat ook nog een 2 pers. bedbank. Dit huis is ook geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.
  • Het hostel heeft een goed uitgeruste keuken en zuinige, milieuvriendelijke radiatoren. De slaapkamers hebben stapelbedden en beddengoed is inclusief. Er zijn 2 doucheruimtes. Er is ruimte voor 10 personen in de zaaltjes en er is een familiekamer voor 3 personen.  

4**** B&B bij Middlequarter op North Uist

De 4**** B&B  ligt vlakbij Lochmaddy op het eiland North Uist.
De eigenaars vinden het belangrijk dat hun gasten ervaren wat kwaliteit is en 100% genieten van hun verblijf in de Uists. Zij zijn dan ook altijd bereid om informatie en advies te geven over alle mogelijkheden voor ontspanning.
Er zijn 3 kamers, waarvan 1 op de begane grond, uitermate geschikt als u wat minder mobiel bent. Alle kamers hebben een eigen badkamer met toilet, er zijn koffie/thee faciliteiten, een haardroger, cd wekkerradio, flat screen tv, DVD speler en WiFi. Het ontbijt is uitgebreid: vers fruit, sapjes, cornflakes, yoghurt, eieren, worstjes, bacon, tomaatjes etc.etc. Alles zo mogelijk lokaal verbouwd. U kunt hier ook een avondmaaltijd gebruiken voor £14.00 p.p. Heel handig vooral op zondag omdat er dan bijna niets open is. U moet het wel van te voren doorgeven. Soms mag u ook uw hond meenemen, mits het aangevraagd is en er geen andere hond verblijft.

Reactie

“Hele prettige B&B. Ruime kamer, mooi uitzicht, lekker ontbijt en hele vriendelijke eigenaresse.Kom hier graag eens terug”. Fam. Buiters