14 The Borders

TravellingWELL.nl accommodatie in: 14 The Borders

Tussen de grens van Engeland tot de stad Edinburgh liggen de lieflijke Borders met groen golfend landschap, rivieren vol zalm, overblijfselen van het textiel verleden, eindeloos veel tuinen, landhuizen en kastelen en een prachtige kust.

Klik op de kaart om de locaties te zien.

Cottage van The National Trust for Scotland in Melrose

Harmony Garden in Melrose is een mooie rustige ommuurde tuin met gras,bloemen borders, groente, fruit en in het voorjaar vol bloeiende bollen.Het  19e eeuwse huis (niet opengesteld) werd door een timmerman uit Melrose gebouwd, die het de naam gaf van een peper plantage in Cuba waar hij rijk geworden was.
Er vlakbij is Priorwood Garden waar ze gespecialiseerd zijn in het drogen van bloemen.

De cottage is een uiterste comfortabel huis voor 4 personen. Er zijn nog veel oorspronkelijke materialen zoals de stenen en houten vloeren en de betimmering evenals de haarden in de kamers. Er is een kleine tuin bij. Prachtig uitzicht op de Eildon Hills en Melrose Abbey.
Er is een zitkamer en keuken op de begane grond en 2 slaapkamers met aparte bedden op de 1e verdieping met badkamer met bad en douche er boven. 
Parkeren kan in de buurt. Uw hond mag ook mee. De woning kan buiten het hoogseizoen ook korter gehuurd worden. Klanten die er hebben verbleven vonden het een heerlijke plek.

The Horseshoe Inn in Eddleston op 45 min. van Edinburgh

Een Inn met een supergoed restaurant en een warme sfeer. Er zijn 8 slaapkamers in de voormalige dorpsschool, een gebouw dat losstaat van de Inn, zodat uw rust gegarandeerd is en u niet hoeft te slapen boven de bar of het restaurant wat bij de meeste Inns wel het geval is. Ze hebben 2 Rosettes en kunnen zich meten met een Michelin restaurant, het is alleen minder duur. De slaapkamers hebben een badkamer met douche en toiletartikelen, een flink aantal handdoeken en de badjassen en sloffen hangen/staan op u te wachten. U kunt koffie/thee zetten, er is eigengebakken cake en fruit en mineraal water en er is overal gratis WiFi. Mocht het regenen als u zich net heerlijk heb opgefrist om naar het restaurant te gaan, dan is er een paraplu beschikbaar.

U kunt i.p.v. een kamer met Schots ontbijt ook een kamer met Schots ontbijt + diner boeken. Er zijn verschillende mogelijkheden: het vaste dagmenu, voor £10.00 p.p. meer het a la carte menu en voor £20.00 p.p. meer het tasting menu voor de echte smulpapen. Lees het review dat onlangs is verschenen.  Uw hond is welkom in een beperkt aantal kamers (niet in nr. 4  en 5). Prijs: £10.00 per nacht.