Schotland fietsvakanties met bagagevervoer

Fietsvakanties op eigen gelegenheid met bagagevervoer

Wij ontvingen steeds meer aanvragen van klanten, die graag fietstochtjes in Schotland vanuit hun accommodatie adres wilden maken. Wij vonden een aantal mooie tochtjes en verwerkten die in de TravellingWELL.nl Reisgidsen, die helemaal op maat gemaakt worden.  

Omdat zo nu en dan een dagje fietsen natuurlijk niet een echte fietsvakantie is, gingen we op zoek naar een kleinschalige organisatie, die zich gespecialiseerd heeft in fietsvakanties en met wie wij in zee zouden kunnen gaan om ook onze klanten voor een echte fietsvakantie van dienst te kunnen zijn. 

Fietsvakanties van een gespecialiseerde organisatie

We kunnen u nu ook echte  fietsvakanties met bagagevervoer aanbieden, waarbij u iedere dag een mooie fietstocht maakt op  uw eigen fiets, maar u kunt er ook een hybride fiets met 24 versnellingen bij boeken en bij een aantal fietsvakanties is het zelfs mogelijk om een e-bike te huren als extra optie. U overnacht in een B&B of Guest House in een kamer met eigen badkamer en ’s morgens stapt u na een heerlijk uitgebreid ontbijt weer op uw fiets.
Tijdens onze zoektocht naar een kleinschalig, ervaren bedrijf dat gespecialiseerd is in fietsvakanties vonden we het familiebedrijf Scottish Cycling Holidays, dat gerund wordt door vader, zoon en schoondochter. Het bedrijf bestaat als sinds 1968 en zij hebben het in 1995 overgenomen, dus hebben al heel wat jaren ervaring.  Hun basis is in Blairgowrie, Perthshire, maar ze kunnen hun klanten intussen ook op andere plekken laten starten en eindigen. Hoewel ze behoorlijk groot beginnen te worden (het streven is om de grootste fietsvakantie organisatie van Schotland te worden) geloven ze nog steeds heilig in hoge kwaliteit en persoonlijke aandacht en dat gaf voor ons de doorslag om met hen samen te gaan werken. U krijgt de routes voor onderweg op papier, maar ze kunnen ook digitaal aangeleverd worden, zodat ze in de GPS gezet kunnen worden.

We zijn begonnen met  5 van hun fietsvakanties van niveau 2 of 3, dus geschikt voor iedereen met een goede (fiets) conditie. De reizen kunnen ook aangepast worden met bijv. 1 of meerdere vrije dagen.  U geeft uw wensen gewoon aan ons door, wij bespreken de mogelijkheden met hen en sturen u daarna een voorstel met bijbehorende prijs. We hebben de fietsvakanties geëvalueerd in 2020 en het aanbod uitgebreid  en kunnen u nu 9 fietsvakanties aanbieden.

De prijzen van de fietsvakanties in 2022 zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van oktober 2021

We herberekenen de prijs op grond van de koers op het moment dat u uw fietsvakantie voor 2022 aanvraagt. 

De prijs van de fietsvakantie is gebaseerd op verblijf met 2 personen in een 2 pers. kamer met eigen badkamer en ontbijt, bagagevervoer, het Engelstalige fietsvakantie pakket van Scottish Cycling Holidays en we zoeken ook voor u uit hoe u hoe u het gemakkelijkst bij uw auto terugkomt met het openbaar vervoer of een taxi en wat de prijs van die rit zal zijn. (dit is alleen nodig als de start en finish op een andere plek zijn) of hoe u met het openbaar vervoer bij uw startpunt komt vanaf het vliegveld of de veerboot in Newcastle of Hull en hoe u met het openbaar vervoer weer bij het vliegveld/veerboot terug komt en wat de prijs van die rit zal zijn

De moeilijkheidsgraad

Het is lastig om precies aan te geven in welke categorie een fietsvakantie valt, omdat ieder mens de zwaarte anders zal ervaren, maar de algemene regel is: 
Level 1: geschikt voor families en voor iedereen met een normale conditie. De wegen zijn grotendeels vlak (Omdat Schotland nergens vlak is komt Level 1 niet voor).
Level 2: sommige dagen is het vrij vlak, maar er zijn ook dagen met heuvels en dus moet er gestegen worden. Gemiddeld 24 – 40 km. per dag. Dit niveau is voor de meeste mensen met een normale conditie goed te doen.
Level 3: inspannend. Sommige dagen heuvelig, maar ook dagen waarin flink gestegen moet worden gedurende een langere periode. Gemiddeld 40 – 56 km. per dag. Hier moet u toch wel beschikken over een goede fietsconditie of kiezen voor een e-bike als die aangeboden wordt bij de gekozen reis.

Op dit moment hebben we 9 volledige fietsvakanties uitgeschreven

U boekt uw reis met STO-Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Trees for All

De VvKR heeft in 2020 een contract afgesloten met het niet commerciële Trees for All.  Omdat wij als milieubewuste reisorganisatie graag bij willen dragen aan het verduurzamen van onze wereld, hebben we  vervolgens besloten om u  geen boekings/administratiekosten  te berekenen, maar in plaats daarvan  10,00 bij de prijs van uw reis op te tellen, waarmee we in uw naam dan 2 bomen kunnen laten planten. Wij ontvangen daarvan een certificaat, dat we vanzelfsprekend met u delen. U leest hier hoe het VvKR-bos in elkaar zit.

Wij boeken ook de overtocht voor u (is niet inclusief in de prijs van de fietsvakantie)

  • Overtocht van IJmuiden naar Newcastle of van Rotterdam/Europoort naar Hull in standaard 2 of 4 pers. binnen hut met bedden boven elkaar en uw auto gaat mee. (tegen een meerprijs kunt u ook een 2  pers. buiten hut met bedden naast elkaar boeken of een 4 pers. buiten hut)
  • We maken voor de heen- en terugreis een mooie routebeschrijving en zoeken voor u uit hoe u het handigst weer bij uw auto komt met het openbaar vervoer, de vertrek- en aankomsttijden en zo mogelijk de prijs daarvan
    of
  • We zoeken  voor u uit met welke bus/trein u het beste kunt reizen, de vertrek- en aankomsttijden en zo mogelijk de prijs daarvan, maar kijken ook wat een veel comfortabeler taxiritje zal kosten.