NIEUW: Edinburgh, Pitlochry, Newtonmore, Inverness, Fort William, Glasgow en Stirling met Citylink bus

16 daagse rondreis met Citylink bus van Edinburgh, Pitlochry, Newtonmore, Inverness, Fort William, Glasgow en Stirling

U maakt deze rondreis helemaal met de langeafstandsbus van Citylink: comfortabel, met toilet en drankjes. Kopen we losse kaartjes online voor u dan hebt u een gereserveerde zitplaats, maar we kunnen ook een Explorer Pass voor 8 dagen reizen in deze 16 dagen aanschaffen. U heeft dan geen gereserveerde plaatsen, maar kiest zelf de tijd die u het beste uitkomt en de bussen gaan wel een flink aantal keren per dag.

Dag 1: vlucht naar Edinburgh Airport

Op Edinburgh Airport neemt u de Airlinkbus of taxi naar het centrum en verblijft 2 nachten in een hele kleine luxe B&B midden in het centrum of in een wat groter guesthouse aan de rand van het centrum en kunt de rest van de dag en de volgende dag in deze prachtige stad door brengen. Edinburgh Castle, een van de prachtige gratis musea, een wandeling o.l.v. een gids en er is nog zo veel meer te zien en te doen.

Dag 3: reis met de langeafstandsbus met evt. stop in Perth en dan naar Pitlochry

Perth heeft een prachtig museum en is een echt winkel/marktstadje en u zou er een paar uur rond kunnen kijken en springt dan weer op de Citylinkbus. Pitlochry ligt in Tall Tree Country Perthshire en is een gezellig plaatsje met 2 distilleerderijen, de vistrap, gezellige winkeltjes en je kunt er heerlijk wandelen. U blijft hier 2 nachten in een heel fijn 4* Guest House met mooie kamers en een ontzettend hartelijke eigenaresse.

Dag 5: rit met de langeafstandsbus naar Newtonmore, een klein dorpje met een prachtig openluchtmuseum.

Dit openluchtmuseum is heel groot en je kunt er een groot deel van de dag doorbrengen. Outlander fans zullen het herkennen als de plek waar de pacht werd opgehaald in serie 1. Je zou er ook een etappe van de East Highland Way kunnen lopen en weer opgepikt worden door de eigenaresse van de kleine mooie 4* B&B. U blijft hier 2 nachten.

Dag 7: een rit in de Citylinkbus naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands.

U blijft hier 3 dagen in een 4* B&B aan de rand van het centrum en kunt bijv. een dag met de Citylinkbus naar Dunrobin Castle ten noorden van Inverness en een dag in de stad zelf doorbrengen. Er is een interessant museum, een mooie botanische tuin, je kunt kijken bij een kiltmaker, er is een enorme winkel in een oude kerk vol tweedehands boeken en in het Victoriaanse overdekte winkelcentrum is o.a. een winkel met overheerlijke whiskychocolaatjes.

Dag 10: in de Citylinkbus langs Loch Ness naar Fort William

U zou uit kunnen stappen bij de schitterende ruïne van Urquhart Castle om daar op uw gemakje rond te kijken en dan later in de dag weer de bus kunnen nemen. Het is een rit door prachtige natuur. Fort William is het belangrijkste dorpje van de omgeving en u vindt hier de winkels, supermarkten, een interessant museum, mooi kerkje, u kunt boottochten maken en natuurlijk de prachtige rit naar Malleig maken met de gewone trein (goedkoper) of met de dure Jacobite Steam Train. U verblijft hier 2 nachten in een 4* B&B of Guest House in Fort William.

Dag 12 door het schitterende Glen Glencoe, langs Loch Lomond naar Glasgow

De rit die u vandaag maakt, zal veel indruk maken. U voelt zich een nietig wezentje met die behoorlijke hoge bergen rondom de weg waarop u rijdt. Dan langs de Queen of the Lakes: Loch Lomond en aan het eind van de rit stapt u uit in Glasgow, waar u 2 nachten verblijft in een mooie 4* B&B en een van de prachtige musea kunt bezoeken of de hele grote botanische tuin, een pand van Mackintosh of kunt shoppen tot u er bij neer valt.

Dag 14: met de Citylinkbus naar het stadje Stirling, waar u 2 nachten verblijft in een mooie B&B in een stille straat

Heerlijk ronddwalen in Stirling, met natuurlijk een bezoek aan het machtige Stirling Castle, dat zo’n belangrijke rol in de Schotse geschiedenis heeft gespeeld, wandelen in het park rond het kasteel of op het enorme kerkhof, een bezoek aan de voormalige gevangenis of een Art Gallery?

Dag 16 de laatste rit met de Citylinkbus naar Edinburgh Airport

Vandaag de laatste rit en u kunt rechtstreeks naar Edinburgh Airport. Inchecken en in de loop van de middag vliegt u terug naar Schiphol met een hoofd vol mooie herinnering van een flink stuk van het prachtige Schotland

Klik op de route om te zien waar u allemaal naar toe gaat.