Nieuw: Rondreis met boerderij B&B en een kleinschalige cruise vanuit Cowal in Argyll en afsluitend een Arts & Crafts B&B

Nieuw: Rondreis met boerderij B&B en een kleinschalige cruise vanuit Cowal in Argyll en afsluitend een Arts & Crafts B&B

Na alle Corona stress eind september of vanaf volgend voorjaar 4 dagen ontspannen in een kleine boerderij B&B in Strachur op het schiereiland Cowal in Argyll, dan een cruise van 3 dagen op hele kleine boot voor max. 8 personen en alle maaltijden inbegrepen vanuit Dunoon op Cowal en afsluitend nog 2 nachten in 1 van de mooiste B&B’s waarmee wij werken in Maybole onder Glasgow.

Uitzicht vanaf het vaste land

U rijdt vanaf Newcastle naar Gourock ten westen van Glasgow en neemt de kleine veerboot naar Dunoon op het schiereiland Cowal en rijdt na een klein half uurtje het schitterende schiereiland op. Omdat het al redelijk ver in de middag zal zijn, rijdt u over de smalle, rustige weg door het prachtige landschap en komt aan het eind van de middag aan in de kleine B&B op de boerderij net buiten het dorpje Strachur. ( de onderste aan de linker kant van de pagina). Als u slechts met zijn 2en bent, wordt 1 van de kamers afgesloten en bent u de enige gasten. Zijn jullie met zijn 3en of 4en dan krijgen jullie beide kamers en delen de badkamer. ’s Morgens wacht een heerlijk ontbijt met in ieder geval eitjes van de eigen rondscharrelende kippen. Het is er ook heerlijk rustig, wat de foto ook al doet vermoeden.

Het plezierhaventje Portavadie

Een mooie rit langs de hele stille weg naar de ruïne van Old Lachlan Castle, lunchen in een zeer populaire pub, zwemmen in het Leisure Centre in Portavadie en via een ander prachtig weggetje terug naar de B&B?

scholeksters

Een tocht naar de andere kant van het schiereiland met een heel oud kerkje , de schitterende botanische tuin en een korte wandeling in de sprookjesachtige Puck’s Glen of een langere wandeling, die onderdeel is van de Lomond & Cowal Way en aan het eind van de middag pikt Angela, de eigenaresse van de B&B jullie weer op?

Puck’s Glen

Na 4 nachten in de fijne B&B hebt u nog tot ong. 16.00 de tijd om nog een stukje van het schiereiland Cowal te verkennen of misschien nog een mooie wandeling te maken, maar in ieder geval gaat u vast ook nog even rondkijken in het grootste dorpje Dunoon. De gewone winkels, maar ook wat meer bijzondere winkeltjes en restaurants met terrasjes met uitzicht op de zee en het plaatselijke Castle House museum in het voormalige kasteel, dat zeer de moeite waard is of misschien wilt u wel liever een bootje huren?

Ten oosten van Strachur

De cruise langs de kust van Argyll vertrekt dit jaar nog op 29 september en dan wordt het seizoen afgesloten. Wilt u liever volgend jaar deze korte Kyles and the Isles Cruise met 3 nachten maken, dan kan dat ook. Data: 10, 17, 20 april, 8, 11 mei, 15 juni, 27 juli, 17 augustus, 7 september, 2 en 5 oktober. Net buiten het dorpje Dunoon ligt de mooie houten boot The Splendour en gaat u om ong. 16.00 aan boord. Het is echt een kleinschalige ervaring, want er kunnen slechts 8 personen mee op deze 3 daagse cruise. Een glaasje bubbels, een klein stukje varen over de Kyles of Bute en dan gaat de boot voor anker en wordt het heerlijke diner geserveerd met de meest verse ingrediënten die u zich maar kunt voorstellen. Daarna nog even uitbuiken in een van de ruimtes met uitzicht op zee en de bergen op het land en dan een lekkere nacht in uw kamer met 2 pers. bed of 2 aparte bedden en eigen badkamer. De volgende ochtend geniet u van een uitgebreid ontbijt en vertrekt de boot weer voor een mooie tocht.

The Splendour
De route die gevaren wordt

De tocht gaat naar Rothesay en u kunt desgewenst een bezoek brengen aan Mount Stuart House. Bij terugkomst op de boot staat de lunch klaar en ’s middags wordt er verder gevaren en aan het eind van de middag kunt u vissen of desgewenst helpen om de kreeftenpotten te plaatsen, terwijl er weer een heerlijk diner wordt klaargemaakt.

Verser dan verse kreeft

Na het ontbijt kunt u van boord en een heerlijke wandeling maken langs de kust met een grote kans dat u zeehonden, arenden en allerlei andere vogels ziet. U komt in Tighnabruaich, een klein lieflijk gehuchtje met een mooie kunstgalerie. U kunt daar weer op het kleine hulpbootje stappen en bent met de lunch weer aan boord van The Splendour. Dan vaart u naar het eiland Arran, waar u een bezoek zou kunnen brengen aan de Distillery of de ruïne van Lochranza Castle er vlakbij.

Lochranza Castle op Arran

Op de laatste ochtend vaart u na het ontbijt terug naar het startpunt en is en neemt u om 11.00 afscheid van het personeel en de andere gasten.

Omdat het een race tegen de tijd zou worden als u vandaag met de boot vanuit Newcastle zou willen en we deze heerlijke verwenvakantie eigenlijk nog iets willen verlengen, eindigt deze reis in een van de mooiste B&B’s waar wij mee werken in het stadje Maybole ( de 5e aan de rechterkant) , een uurtje ten zuiden van Glasgow. De eigenaren zijn meer dan vriendelijk en de twee kamers zijn ware juweeltjes. Het huis is in de Arts en Crafts tijd gebouwd en ook zo ingericht, waardoor het echt anders dan anders is en u zich speciaal zult voelen. U blijft 2 nachten, zodat u nog een mooie tocht kunt maken naar bijv. het schitterende Culzean Castle.

Culzean Castle

Na 2 dagen wordt het toch echt tijd om terug te rijden naar Newcastle, maar ook nu kunt u onderweg nog prachtige plekken bezoeken en rijdt u door schitterend landschap. U hebt weer een buiten hut (met raampje) en beneden bedden en rijdt de volgende ochtend om ong. 10.00 in IJmuiden weer van boord. Het hoofd en het hart vol heerlijke herinneringen aan deze fijne dagen in Schotland. We horen het graag!!

Benmore Botanical Garden op Cowal