Nieuw: rondreis vanaf Inverness airport boordevol natuur en met weinig kilometers

Nieuw: 15 daagse rondreis vanaf Inverness airport boordevol natuur en met weinig kilometers

Tijdens dit reisje verkent u op uw gemak het gebied rond Inverness, Ullapool, Gairloch, Lochcarron en Drumnadrochit of Fort Augustus en u kunt lekker heel veel buiten zijn in de natuur. De kans dat u dolfijnen, zeehonden en misschien zelfs haaien en kleine walvissen ziet is groot, en verschillende soorten arenden en herten en otters komen in dit gebied ook veel voor. Een reisje voor de natuurfreaks dus!! Klik op de kaart om de basisroute te zien.

U hebt keuze uit een flink aantal accommodatieadressen

Tussen het vliegveld en Inverness staat midden in de natuur bij het dorpje Croy een prachtige B&B met hele enthousiaste en gastvrije eigenaren. De kamers zijn ruim, het uitzicht is mooi, alles is spiksplinternieuw, er is Wifi, koffie/thee, tv, een mooie tuin en ’s morgens begint u met een heerlijk ontbijt. Hij is niet goedkoop, maar wat zult u zich hier verwend voelen en dat kan toch geen bezwaar zijn tijdens je welverdiende vakantie? U blijft hier 3 nachten zodat u de hele omgeving goed kunt verkennen, heerlijk kunt wandelen en misschien wilt u ook nog naar Brodie Castle met ook een heel mooi park of Fort George, waar vaak dolfijnen gespot worden of Culloden Battlefield, waar de laatste slag tussen de Engelsen en de Hooglanders plaatsvond.

Een mooie niet te lange rit naar Ullapool

U zou eerst in Inverness kunnen kijken bij bijv. de kleine, maar mooie Botanische tuin aan de rand van de stad of een wandeling kunnen maken langs de rivier met de vele bruggen en daarna rijdt u over de prachtige brug naar Dingwall en zou u even kunnen stoppen bij een hele gekke plek: Clooty Well. Hier bij de bron worden al eeuwenlang kledingstukken, lappen van zieke vrienden, familieleden in de bomen gehangen en het verhaal gaat dat als de stof vergaan is, de zieke weer beter wordt. U kunt zich vast voorstellen dat de moderne kleding, die vaak bestaat uit kunststof nooit vergaat, dus zal de patient helaas niet genezen. Maar een bijzondere plek is het wel. Het landschap is eerst fris groen, maar hoe dichter u bij Ullapool komt hoe bergachtiger en kaler het wordt. Heel imposant. Bent u ’s morgens nergens geweest, dan zou u ook naar Cromarty kunnen rijden en een tocht kunnen maken met een hele snelle rubberboot, die naar de dolfijnenkolonie vaart. Ze zitten natuurlijk niet aan een touwtje, maar het gebeurt zelden, dat ze niet op hun plekje zijn. U hebt in Ullapool de keuze uit een verblijf van 3 nachten in een wat groter 4* Guest House net buiten Ullapool met uitzicht op het Loch of een verblijf in een ‘hut’ of tiny house ook net buiten Ullapool met ook weer prachtig uitzicht. In de hut kunt u zelf koken, de bedden zijn opgemaakt, u hebt een barbeque, een zitje buiten en dit alles maakt het wel wat spannender dan het verblijf in het mooie Guest House, waar u ’s morgens een uitgebreid ontbijt krijgt, maar natuurlijk niet kunt koken.

U kunt een prachtige tocht door het Geopark maken ten noorden waar door allerlei verschuivingen en uitbarstingen de onderste steenlagen nu bovenop liggen, wat je ook heel goed kunt zien. Terug langs de kust over smalle 1 baansweggetjes maken zo’n tochtje prachtig en je kunt er wandelen tot je een ons weegt. In Ullapool natuurlijk even bij de Fish Shack langs, waar ze de heerlijkste visgerechten verkopen.

Vanuit Ullapool rijdt u helemaal langs de kust naar Gairloch.

Mogelijke stops bij een kloof, watervallen en de subtropische tuin . Ook nu kunt u weer kiezen uit meerdere adressen. In Poolewe staat een B&B, bij Gairloch ook, maar er is ook een mooi ruim vakantiepark met camping, waar goede, ruime stacaravans staan, die je buiten het hoogseizoen ook voor min. 3 nachten kunt huren. Je staat pal aan zee, het uitzicht is zo mooi en je loopt zo het strand op. Ze zijn zeer volledig ingericht en je kunt dan zelf koken als je daar zin in hebt.

Lekker wandelen langs het water, of u maakt hier een tocht in een gewone rondvaartboot, of 1 met glazen bodem of een snelle rubberboot met hopelijk zeehonden en al die andere prachtige zeedieren, die u zo graag wilt zien. Er is een interessant klein museumpje, waar heel vaak demonstraties gegeven worden van oude beroepen, je kunt naar de vuurtoren op het puntje (laatste kilometers moet je lopen), of naar het rode zand van Redsands. En wilt u paardrijden of golfen, dan kan dat ook in Gairloch. Ook hier blijft u 3 nachten.

Dwars door het Torridon gebergte en ook nu weer over een prachtige smalle weg naar Lochcarron

Omdat de afstand niet groot is, kunt u lekker vaak uitstappen om te genieten van de omgeving, een wandeling maken, in een bezoekerscentrum in de natuur kijken, u komt langs een waterval en het laatste stuk is weer adembenemend mooi. In Lochcarron werken we met 2 kleine, hele goede B&B’s, met eigenaren die u het gevoel zullen geven dat u zeer welkom bent. U blijft 3 nachten, zodat u de tocht der tochten over de Pass of the Cattle kunt rijden en ook nog een dagje op Isle of Skye kunt gaan kijken.

Langs Attadale Garden en Eilean Donan Castle en langs de Five Sisters door een bergachtig gebied naar Loch Ness

U kunt hier weer kiezen uit verschillende adressen. Een mooie, wat grotere B&B in het dorpje Fort Augustus, in een mooie B&B in een verbouwde kerk in Drumnadrochit of op een klein ‘groen’ parkje buiten Drumnadrochit in een luxe appartement met 2 slaapkamers of in een eenvoudige Pod ( wij zouden het een luxe trekkershut noemen. Er staat een heel goed opgemaakt bed, je kunt koffie/thee zetten of iets warm maken, er is een koelkastje, tv, wifi en er is een natte cel ( douche en toilet, maar je moet je spullen er wel uithalen als je doucht want het water spoelt ook over het toilet). Er zijn paarden en schapen, een speelterreintje, een zwembadje, kortom kinderen zullen het hier heerlijk vinden. U blijft 2 nachten, zodat u bij Loch Ness kunt kijken, de ruïne van Urquhart Castle kunt bezoeken of de andere kant op het hele stille dal in kunt voor een laatste heerlijk rustige wandeling.

Op dag 15 rijdt u terug naar Inverness, levert de auto weer in en vliegt terug naar Schiphol, het hoofd helemaal leeg en fris.