New Lanark Wee Row Hostel is niet van SYHA

New Lanark  Wee Row Hostel ligt in het 200 jaar oude dorpje New Lanark dat tot het Unesco Erfgoed behoort. Het hele dorpje met de fabriek, de woningen, de school zijn helemaal gerestaureerd en het wordt nu door vele bezoekers bezocht. Het ligt in een mooie omgeving, aan de rivier, vlakbij een waterval.

Alle kamers hebben hun eigen badkamer en toilet, er is een goede keuken, waar u uw eigen maaltijden kunt klaarmaken, er is een gemeenschappelijke zit- en eetkamer. U kunt uw maaltijden echter ook bestellen. Er is een winkeltje, WiFi, een fietsenschuur, was en drooggelegenheid en het wordt veel door wandelaars gebruikt omdat het aan het lange afstandpad St. Cuthberts ligt. U kunt voor een vrij gering bedrag gebruik maken van alle faciliteiten in het leisure centre in het naburige hotel.

U bent in een uurtje in Glasgow en Edinburgh en ook de kust is heel goed bereikbaar. Een plek waarvandaan u eigenlijk heel zuid Schotland kunt verkennen.

The Horseshoe Inn in Eddleston op 45 min. van Edinburgh

Een Inn met een supergoed restaurant en een warme sfeer. Er zijn 8 slaapkamers in de voormalige dorpsschool, een gebouw dat losstaat van de Inn, zodat uw rust gegarandeerd is en u niet hoeft te slapen boven de bar of het restaurant wat bij de meeste Inns wel het geval is. Ze hebben 2 Rosettes en kunnen zich meten met een Michelin restaurant, het is alleen minder duur.

De slaapkamers hebben een badkamer met douche en toiletartikelen, een flink aantal handdoeken en de badjassen en sloffen hangen/staan op u te wachten. U kunt koffie/thee zetten, er is eigengebakken cake en fruit en mineraal water en er is overal gratis WiFi. Mocht het regenen als u zich net heerlijk heb opgefrist om naar het restaurant te gaan, dan is er een paraplu beschikbaar.

U kunt i.p.v. een kamer met Schots ontbijt ook een kamer met Schots ontbijt + diner boeken. Er zijn verschillende mogelijkheden: het vaste dagmenu, voor £10.00 p.p. meer het a la carte menu en voor £20.00 p.p. meer het tasting menu voor de echte smulpapen.

Lees het review dat onlangs is verschenen. 

TravellingWELL.nl accommodatie in: 14 The Borders

Tussen de grens van Engeland tot de stad Edinburgh liggen de lieflijke Borders met groen golfend landschap, rivieren vol zalm, overblijfselen van het textiel verleden, eindeloos veel tuinen, landhuizen en kastelen en een prachtige kust.

Klik op de kaart om de locaties te zien.

Roulottes (woonwagens) net buiten Melrose

De eigenaars gingen in 2008 op zoek naar manieren om hun  stuk grond in The Scottish Borders net buiten Melrose te veranderen in een plaats waar bezoekers tot rust kunnen komen en hun batterij weer op kunnen laden.
Wandelingen of fietstochten in het bos, op de Eildon Hills, bij de rivier de Tweed of een workshop schilderen of schrijven en de drukte van alledag gewoon even achter je laten.
Zij vonden de in hun ogen perfecte caravans/woonwagens, zoals ze door de zigeuners eeuwenlang gebruikt zijn en reisden naar Frankrijk om vaklieden te
vinden, die de 'droom' caravans of Roulottes zoals ze in Frankrijk heten, te bouwen en daarna van alle gemakken te voorzien.

Er zijn 5 roulottes voor 2 volwassenen, 1 roulotte voor 2 - 4 personen en er is een huisje + roulotte voor totaal 4 - 6 personen.

De Roulottes werden allemaal op een eigen privé stukje grond midden in de natuur geplaatst en werden voorzien van exquise en wat 'quirky' interieurs.
In iedere Roulotte is een salon met keuken deel en klein fornuis, een bed met kasten eronder, een douchecel van roestvrij staal, een toilet en een wasbak. U kunt het lekker warm stoken met de houtbrander en/of met de elektrische radiatoren. Het bedlinnen en handdoeken zijn inclusief en er is mooi en voldoende servies en verder alles wat u nodig heeft om te kunnen koken en er zijn eco gadgets om het milieu zo min mogelijk te belasten. Het minimale verblijf is 2 nachten.

Het terrein bestaat uit een groot weiland aan de voet van de Eildon Hills vlak bij een plek waar de Romeinen zich al vestigden.
Er stroomt een klein riviertje door het terrein, er zijn vijvers en meertjes, die zeer aantrekkelijk zijn voor allerlei vogels, vlinders, dassen en vele andere dieren. Er groeien heerlijk ruikende planten als brem en wilde roos en er is een overvloed aan wilde planten.
Er is ook een plek waar een kampvuur gemaakt kan worden.

Ontdek allerlei rustige plekjes voor een heerlijke picknick, een spelletje petangue, of de 'grass-sofa' waar u heerlijk kunt ontspannen.

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd in de Studio en u kunt daar als gast ook aan deelnemen. Voorbeelden: schilderen, yoga, koken met ingrediënten uit de natuur, meditatie. 

2 Roulottes: Devanna en Rosa Bella

Devanna roept de sfeer in India op. Van binnen zijn de kleuren blauw, groen, paars en goud als de veren van een pauw.

Rosa Bella, een ruime Nederlandse roulotte,  heeft de kleuren van lapis lazuli, turquoise, rood en goud en roept de sfeer op van de Orient Express.

Horseshoe Cottage en Ruby, de caravan voor 4 personen of 6 tegen bijbetaling

Horseshoe Cottage en Ruby, de caravan: voor een gezelschap van 4 volwassenen of tegen bijbetaling voor 6 personen.

Dit huis was oorspronkelijk de stal en is omgetoverd in een kleurige plek om je romantisch terug te trekken.
Er is een ruime, lichte zitkamer met uitzicht op de Eildon Hills, er is een keuken, badkamer met douche en een slaapkamer met 2 pers. bed en een slaapkamer met 2 aparte bedden.
De verwarming is door middel van centrale verwarming op olie, maar er is ook een houtkachel.
In de keuken vindt u een afwasmachine, wasmachine en in de kamer een tv, dvd/cd speler en radio, spelletjes en boeken.
Aan de voorkant is een wilde tuin en bij de ingang staan fleurige planten in potten. Er is parkeerplaats voor 2 auto's.

Voor het huisje staat de romantische Ruby caravan uit 1930 onder de bomen alsof de tijd stil heeft gestaan. Ze is geschilderd door de beroemde Master Vardo Painter, Jim Berry (een ver familielid van de eigenaresse). Een originele Queenie kachel houdt u en de ketel warm.
Stap in het bed en duik in het roodachtige en diep rose kant en stap een andere wereld binnen.

Kinderen zijn van harte welkom in Horseshoe cottage, maar mogen niet in de Ruby the Bowtop.
U mag tegen betaling van 2 honden meenemen, maar ze mogen alleen in de woning.

Een huwelijksceremonie en met uw gasten in de Roulottes verblijven

Het is niet een officiële trouwlocatie, maar wij kunnen hier wel een romantische, niet wettige ceremonie organiseren in de Studio of misschien nog wel mooier op het terrein. We huren dan het hele terrein af, zodat u en uw gasten geen last hebben van anderen en naar hartenlust kunnen genieten van de bijzondere dag!

Na de ceremonie een heerlijke maaltijd of barbecue met uw familie en gasten (tot max. 20 gasten) en één nacht of meerdere nachten in de gezellige en bijzondere Roulottes en Horseshoe Cottage met Ruby.

Wilt u toch ook een wettelijk huwelijk afsluiten dan kan dat op het gemeentehuis in Melrose, maar u kunt natuurlijk ook voor u vertrekt in Nederland trouwen en dan met uw groep naar Schotland reizen en het met een Schotse ceremonie op deze prachtige plek helemaal af maken. Belangstelling? Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden en de prijs.

Klik op foto's om een serie te zien, die net gemaakt is.

Cottage van The National Trust for Scotland in Melrose

Harmony Garden in Melrose is een mooie rustige ommuurde tuin met gras,bloemen borders, groente, fruit en in het voorjaar vol bloeiende bollen.Het  19e eeuwse huis (niet opengesteld) werd door een timmerman uit Melrose gebouwd, die het de naam gaf van een peper plantage in Cuba waar hij rijk geworden was.

Er vlakbij is Priorwood Garden waar ze gespecialiseerd zijn in het drogen van bloemen.

De cottage is een uiterste comfortabel huis voor 4 personen. Er zijn nog veel oorspronkelijke materialen zoals de stenen en houten vloeren en de betimmering evenals de haarden in de kamers. Er is een kleine tuin bij. Prachtig uitzicht op de Eildon Hills en Melrose Abbey.

Er is een zitkamer en keuken op de begane grond en 2 slaapkamers met aparte bedden op de 1e verdieping met badkamer met bad en douche er boven.
Parkeren kan in de buurt.

De woning kan buiten het hoogseizoen ook korter gehuurd worden.