Rondreizen door Schotland met het openbaar vervoer

Het grootste aantal Schotland reizigers gaat het liefst met de overtocht vanuit Europoort naar Hull of vanuit IJmuiden naar Newcastle en neemt de eigen auto/camper/motor mee. Ook komt het veel voor dat we een vlucht voor klanten boeken naar Edinburgh, Glasgow of Inverness, waar dan een huurauto of voor een wat grotere groep/familie een 9 pers. busje klaar staat. Voor hen hebben we een groot aantal reizen met eigen vervoer samengesteld in alle hoeken en gaten van Schotland.

Een  kleiner deel wil het liefst met een groepsreis in een 9 pers. busje met chauffeur/reisleider op reis en voor hen stellen we ieder jaar minimaal 1 en soms ook meerdere groepsreizen samen, waarin zij een prachtig deel van het land zien en volop kunnen genieten, zonder zelf te hoeven rijden. In 2017 was dat de groepsreis:  Wandelvakantie The Cateran Trail met begeleiding van ons vanuit 1 adres en in 2018 wordt het Veelzijdig en verrassend Perthshire en Speyside, die 9 juni vertrekt. 

Dan blijft er een nog kleinere groep Schotland reizigers over, die het liefst alleen op pad gaat, maar niet met eigen vervoer. En deze mensen hadden heel lang bij TravellingWELL.nl nog helemaal niets te kiezen,  want we hadden helaas geen reizen met het openbaar vervoer in ons reguliere programma.  

Sinds 2016 hebben we dit 'terra incognita'  ook opengesteld voor onze klanten en  hebben diverse klanten tot hun grote genoegen heel Schotland verkend per trein, veerboot en bus.

3 Prachtige reizen met het openbaar vervoer

We hebben nu 3 prachtige reizen per openbaar vervoer  van 15/10/8 dagen samengesteld, waarin u op de reisdagen mooie stukken van Schotland voorbij ziet komen. Vanuit de goede en kleinschalige B&B's of vakantiewoningen, die wij vaak al jaren gebruiken,  kunt u op rustdagen (niet reisdagen) wandelen, fietsen, ontspannen en bezienswaardigheden bezoeken. 

U vliegt altijd naar 1 van de 3 Schotse luchthavens Edinburgh, Glasgow of Inverness en met de Freedom of Scotland Travelpass kunt u onbeperkt reizen met de trein (ook een paar stoomtreinen), veel bussen en de Caledonian MacBrayne veerboten.

Er zijn 2 verschillende passen: 4 reisdagen binnen 8 aaneensluitende dagen of 8 reisdagen  binnen 15 aaneensluitende dagen. 

Twee van de 3 reizen hebben we samengesteld met losse kaartjes voor de bus, trein of veerboot, omdat dat voordeliger is als je niet zo heel ver reist. 

Als u een reis met openbaar vervoer heel vroeg aanvraagt (ruim vóór half maart), dan kunnen wij de passen voor u kopen en meenemen als wij naar de Visit Scotland Expo gaan (die altijd tussen half maart en half april plaats vindt). Komt uw aanvraag later, dan laat ik u precies zien hoe u de passen en/of treinkaartjes zelf online kunt kopen en betalen. 

Tips om ontspannen op vakantie te kunnen gaan

  • Controleer of uw paspoort of ID geldig is tot na uw reis
  • Sluit altijd een reis en/of annuleringsverzekering af

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.