Diana: Her Fashion Story

Kensington Palace London 23 febr. 2017 t/m 24 febr. 2019

Volg de ontwikkeling in de kledingstijl van de romantische, wat preutse pakjes en jurken toen ze voor het eerst in het openbaar verscheen aan de zijde van prins Charles en de elegante, heel wat meer verhullende kleding toen ze wat meer vertrouwen in zichzelf had gekregen. 

Al met al een buitengewone collectie, inclusief de licht roze blouse, die ze droeg toen Lord Snowdon de foto voor hun verloving maakte in 1981 en de donkerblauwe fluwelen jurk, die ze op het White House droeg en met John Travolta danste. 

De verhouding die prinses Diana met haar favoriete ontwerpers had wordt duidelijk d.m.v. een verzameling originele sketches voor kleding in wording. 

Er is vrij recent een blauwgeruit pak gevonden dat door Emanuel ontworpen is en dit pak is voor het eerst te zien voor het 'gewone' publiek.

Prinses Diana was gek op de White Garden en maakte heel regelmatig een praatje met de tuinlieden. Als aanvulling op deze tentoonstelling is de tuin met die bloemen en struiken beplant, die gebaseerd zijn op herinneringen aan haar dagelijkse leven, stijl en beeld, dat wij van haar hebben.

Waar: Kensington Palace Kensington Gardens London W84PX  

Wanneer: van augustus t/m 31 okt. 2017

Openingstijden van Kensington Palace: dagelijks van 10.00 - 18.00. U kunt tot 17.00 naar binnen.

Prijs: volw. £15.50 en 60 + en full time studenten £12.30. Dit is inclusief toegang tot Kensington Palace, de tuin en de tentoonstelling.

U kunt uw bezoek  het beste boeken online, omdat u anders misschien niet op de dag van uw keuze naar binnen kunt of heel lang in de rij moet staan.  Zoals u kunt zien is augustus helemaal uitverkocht, in september zijn er nog behoorlijk wat plekken en vanaf oktober is er behalve  in de weekends nog veel ruimte. Is de grootste drukte voorbij, dus later in het jaar of volgend jaar, dan is er volop gelegenheid om deze tentoonstelling te bezoeken.