Bonnie Prince Charlie and The Jacobites

National Museum of Scotland Chambers Street in Edinburgh t/m 12 november 2017

Ontdek een spannend verhaal van loyaliteit, verlies, rebellie en wraak in deze belangrijke tentoonstelling. Niet de mythe, maar het echte verhaal van Prins Charles Edward Stuart, beter bekend als Bonnie Prince Charlie en de opkomst en de val van de Jacobieten.

De geschiedenis van de verbannen Stuart koningen en hun aanhangers, bekend als de Jacobieten, heeft al vele generaties bezig gehouden vanaf de verhalen van Sir Walter Scott tot de huidige Outlander boeken en televisie series waarin Jamie and Clare de meest  vreselijke ervaringen opdoen, maar ook de meest romantische en mooie!!

Met behulp van de nationale collecties van Schotland, schatten uit Engeland en de rest van Europa, krijgen we het hele verhaal, met meer lagen en meer diepgang dan die in de boeken en series.

Er zijn meer dan 300 voorwerpen, schilderijen, kostuums, sieraden, documenten en wapens waarmee de turbulente tijd in de Europese geschiedenis tot leven komt. 

Waar: National Museum of Scotland, Chambers Street, Edinburgh. Exhibition gallery 1, Level 3

Wanneer: nog t/m12 november 2017

Openingstijden: dagelijks van 10.00 - 17.00

Entree: volw. £10.00, 60+ £8.00 en kinderen vanaf 12 jaar £7.00. U kunt gewoon kaartjes bij het museum kopen of on line boeken