Algemene informatie

8 daagse reis naar The Isle of Wight: Engeland in het klein

Prijs: vanaf €279.00 p.p. voor 4 personen in 4 p. vakantiewoning op een rustig vakantiepark bij Cowes. Deze prijzen gelden in het vroege voorseizoen en het late naseizoen. De prijs is hoger in het hoogseizoen omdat de overtochten en de accommodatieadressen dan duurder zijn.

De vanaf prijzen zijn gebaseerd op de koers van het Britse pond van eind september 2016. We herberekenen de prijs op het moment dat u de reis aanvraagt. 

 • Deze reis start op zaterdag (huur vakantiewoning is za - za)
 • Overtocht met veerboot van P&O van Calais naar Dover v.v.
 • Uw auto of motor gaat mee
 • Overtocht met Wightlink van Lymington naar Yarmouth op Isle of Wight v.v.
 • Verblijf van 7 nachten in een vakantiewoning

 Klik op accommodatie South-East om de beschrijving van het vakantieparkje in Cowes te zien.

Extra opties

 • Om het ietsjes rustiger aan te kunnen doen kunt u ook op de heen- en terugweg een nachtje in een B&B bijboeken
 • U kunt er desgewenst een voucher voor een National Trust Pas voor 7 of 14 dagen bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van de National Trust
 • U kunt er i.p.v. de National Trust Pas ook een voucher voor een Overseas Visitors Pas van English Heritage bijboeken. Het voucher kunt u op een aantal adressen inleveren voor de echte pas. Hij biedt gratis toegang tot alle bezienswaardigheden van English Heritage. Kijk bij passen voor alle informatie over de 2 passen
 • De TravellingWELL.nl Reisgids ( zie beschrijving elders op deze pagina). Prijs: €20.00 per dag. U krijgt de eerste dag en de laatste dag gratis
 • Om een idee te krijgen hoe zo'n TravellingWELL.nl Reisgids er uit kan zien, kunt u  ons een berichtje sturen waarin u het Gratis eboek Engeland aanvraagt. Hierin vindt u een deel van een TravellingWELL.nl Reisgids die we voor klanten hebben samengesteld


Klik op de groene knop en vermeld:

 • Uw naam en telefoonnummer
 • Naam van de gekozen reis
 • Met auto of motor
 • De gewenste datum van vertrek en terugreis
 • Het aantal personen met geboortedatum
 • Of en zo ja welke extra opties u er graag bij zou willen boeken

 

Wij kunnen met deze gegevens dan een goede offerte voor u maken en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U boekt uw reis met STO Reisgarantie

Wij zijn aangesloten bij STO Reisgarantie, waardoor u de zekerheid heeft, dat u uw volledige reisbedrag terugkrijgt, mocht TravellingWELL.nl in financiële problemen komen. Een veilig gevoel voor slechts €12.00 per boeking!

Dit betekent echter wel dat een boeking altijd uit een pakket van 2 onderdelen moet bestaan. De reis (overtocht, vlucht, openbaar vervoer) + de accommodatie. Alleen de reis of alleen de accommodatie kunt u dus niet bij ons boeken.

8 daagse reis naar Isle of Wight: Engeland in het klein

The Isle of Wight is slechts een klein eilandje ten zuiden van Engeland, maar heeft eigenlijk alles wat Engeland zo'n mooi vakantieland maakt.

U vaart eerst van Calais naar Dover naar het grote eiland Engeland, maakt een prachtige tocht door zuid Engeland en na de korte overtocht van Lymington naar Yarmouth komt u op het kleine eilandje Isle of Wight.

Kastelen en ruïnes ervan, eindeloos veel stranden, kalksteen rotsen, musea, leuke dorpjes en stadjes, avontuurlijke activiteiten, watersport, wandel en fietsmogelijkheden, familieparken, knoflook in alle soorten en maten, tuinen en boottochten.

Voor iedereen van klein tot groot zijn er volop mogelijkheden om te genieten van dit prachtige eiland.

Klik op de kaart om Wight te zien.

Een kleine greep uit de mogelijkheden

De omgeving van Cowes in het noordoosten

Het beroemde Osborne House van Queen Victoria: een overdadig ingericht landhuis, prachtige tuin, het badtoestel waarmee ze te water gelaten werd en het speelhuis voor de kinderen van Victoria en Albert.

The Classic Boat Museum en Classic Boat Gallery met meer dan 50 modellen van allerlei verschillende boten, zelfs een exemplaar uit de privé collectie van Prins Philip.

Het rustige strand bij East Cowes, met de kleurige strandstoelen en een eindeloos lang strand.

Een fietstochtje in de omgeving met bezoeken aan Carlsbrooke Castle, The Owl & Monkey Haven en een Romeinse villa.

Een prachtige wandeling in een natuurreservaat aan de kust.

Boomklimcentrum  Goodleaf bij Ryde, waar je alle trucjes leert om omhoog, maar ook weer omlaag te komen.

Het zuidoostelijke deel van het eiland

Dinosaur Isle: een prachtige attractie met allerlei tentoonstellingen die met dinosaurussen te maken hebben. Daarna een wandeling op eigen gelegenheid of met een gids over het strand naar een deel waar je nog overblijfselen kunt vinden in de vorm van fossielen.

Sandown Beach als u eens een echt Brits strand met alles wat daar bij hoort wilt meemaken: de pier met amusement, een lunapark, strandtentjes, optredens van Punch and Judy: kortom echt een plek voor gezinnen.

Shanklin Chine: een kloof met bijzondere planten en tentoonstellingen.

Wight Zoo: leeuwen, tijgers, wallabies, jaguars, reptielen, maki's, apen en verspreid over de dag zijn er verzorgers, die uitleg geven of de dieren voeren.

Ten zuiden van Yarmouth

De beroemde Needles: een kalksteen formatie die prachtig afsteekt tegen de blauwe lucht en het snelstromende water.

The Needle's Park: een hele drukke toeristische attractie met stoeltjeslift, tentoonstellingen en attracties die bij een pretpark horen.

Het fort met The Old & New Battery met interessante tentoonstellingen en waar vandaan je prachtig kunt wandelen langs de kust.

Een boottocht zodat je de Needles van dichtbij kunt bekijken. Vol adrenaline met de snelle boot en wat rustiger met de gewone rondvaartboot.

Heerlijk zwemmen, badderen, luieren aan de Freshwater Bay, een schitterend strand met zandstrand, rotsen en grotten, die je bij laagwater kunt bezoeken.

Het Mediterrane Ventnor, Godshill, Garlic Farm en een verborgen strand

Godshill (alleen de naam is al mooi) met het Model village, waar allerlei gebouwen uit de omgeving op schaal zijn nagemaakt. Het dorpje zelf heeft heel veel cottages met prachtige rieten daken en in de kerk op Godshill is een hele oude muurschildering te zien.

Ventnor doet tropisch aan met de palmbomen, schitterende planten, terrasvormig gebouwd en pal aan zee. Het is een levendige badplaats met allerlei mogelijkheden voor activiteiten en een prachtige Botanische tuin. Er vlak onder is een stil strand waar het lijkt of de tijd stil is blijven staan. Hier geen grote attracties maar gewoon een lekker strand om heerlijk weg te dromen.

Iets meer naar het zuiden bij St. Catherine's Point is een prachtige, maar wel inspannende wandeling te maken met eindeloos mooi uitzicht.

The Garlic Farm waar u uw ogen uit zult kijken: knoflook in alle vormen, kleuren en maten en een restaurant waar je complete maaltijden met alleen maar knoflook kunt bestellen. Ze hebben er zelfs knoflook bier.

De TravellingWELL.nl Reisgids kunt u er als extra optie bij boeken

De TravellingWELL.nl Reisgids stellen we speciaal voor u samen en uw wensen worden er in verwerkt. Hij bevat:

 • voor iedere dag gedetailleerde voorstellen voor routes
 • alle  adressen/postcodes voor uw navigatie systeem
 • beschrijving van de rondritten en alle bezienswaardigheden met openingstijden en toegangsprijzen
 • wandelingen en/of fietstochten met beschrijving en kaart
 • activiteiten, tips, speciale evenementen en adressen voor pubs en restaurants
 • een goede kaart van het gebied
 • plattegronden als u grotere steden bezoekt
 • extra informatie over die zaken waar u speciaal in geïnteresseerd bent
 • De TravellingWELL.nl Reisgids wordt afgedrukt en in een stevige map samen met uw reispapieren naar het door u opgegeven adres gestuurd

Klik op TravellingWELL.nl fotoalbums om alle  fotoalbums op Google+van Engeland, Wales, Schotland te bekijken en like en/of volg ons op Facebook of ons blog om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, verhalen en nieuwe reizen.

Wij stellen het zeer op prijs als u de berichten, verhalen deelt met uw vrienden, familieleden of collega's.